Gošović: Upis u srednje škole završava se 27. juna, oko 10 hiljada slobodnih mjesta predviđeno konkursom

Tokom ljetnjeg raspusta biće rekonstruisano devet srednjih škola širom Crne Gore, kazala je v.d. direktorice Direktorata za gimnazijsko i stručno obrazovanje

3528 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Oko 10 hiljada slobodnih mjesta predviđeno je konkursom za upis u srednje škole širom Crne Gore, a priliku za to mogu iskoristiti budući srednjokolci do srijede 27. juna do 15h.

Marija Gošović, v.d. direktorice Direktorata za gimnazijsko i stručno obrazovanje objasnila je u "Bojama jutra" na programu TV Vijesti da se bodovni limit isključivo odnosi na uspjeh u posljednjem ciklusu osnovnog obrazovanja.

Učenici se prijavljuju online ili direktnim dolaskom u školu, a obrazovne ustanove su dužne da u 16 sati objave rang-liste na sajtovima i u holovima škola.

Najveće interesovanje vlada za podgoričku Gimnaziju "Slobodan Škerović", Ekonomsku školu “Mirko Vešović“ kao i Medicinsku.

Iz Ministarstva poručuju đacima i roditeljima da će sva djeca biti upisana u skladu sa zakonskim normama i procedurama.

"Mi smo u kontaktu sa direktorima škola i dobijali smo i zvanične zahtjeve od škola za produženje odjeljenja ili dodavanje još jednog odjeljenja na smjerovima. Hoću da saopštim njima i javnosti da nakon završetka konkursa radi će se analiza, da ćemo se truditi da izađemo u susret svim učenicima", kazala je

Tokom ljetnjeg raspusta biće rekonstruisano devet srednjih škola širom Crne Gore.

"To su "Sergej Stanić" iz Podgorice, Srednja stručna škola Cetinje, Srednja mješovita škola "Danilo Kiš" iz Budve, Srednja stručna škola iz Bara, škola "Bećo Bašić" iz Plava, škola Vukadin Vukadinović iz Berana, škola iz Rožaja i iz Bijelog Polja. Takođe, Njemačka razvojna banka je izdvojila određena sredstva i u potpunosti će se rekonstruisati zgrada cetinjske Gimnazije i Likovne škole sa Cetinja", istakla je Gošović.

Bonus video: