Sjednicu Skupštine Crne Gore gledajte na Televiziji Vijesti

Predstavnici partija parlamentarne većine predali su u skupštinsku proceduru Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu prošlog mjeseca, neposredno nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama

8563 pregleda 6 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih sjednica Skupštine, Foto: Skupština Crne Gore
Sa jedne od prethodnih sjednica Skupštine, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić predložio je da se dnevni red današnje sjednice parlamenta dopuni Predlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu, što je izazvalo oštre kritike opozcije.

Prenos sjednice koja je zakazana za deset sati možete pratiti na Televiziji Vijesti.

Predstavnici partija parlamentarne većine predali su u skupštinsku proceduru Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu prošlog mjeseca, neposredno nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Predlog rezolucije su potpisala 43 poslanika parlamentarne većine, osim predstavnika albanskih nacionalnih stranaka.

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman ranije je poručio da bi usvajanje rezolucije o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu negativno uticalo na evropski put Crne Gore i odnose sa Hrvatskom.

Među predlozima za dopunu dnevnog reda današnje sjednice je i inicijativa Vlade da se na dnevni red uvrsti Predlog izmjena i dopuna Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević predložio je da se na dnevni red uvrsti i Predlog rezolucije o osudi zlocina Izraela u Palestini, dok su Demokrate zatražile da se raspravlja o njihovom predlogu dopune Zakona o putevima.

Skupština će danas raspravljati o, kako je objavljeno na sajtu parlamenta, izvještaju o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za prošlu godinu, kao i godišnjem izvještaju o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu.

Bonus video: