Veliko interesovanje za liniju do Dubrovnika, od 9. jula kreće plovidba za Ankonu

Iz Direktorata kazali da se razmatra uvođenje linije unutar Bokokotorskog zaliva

3197 pregleda 4 komentar(a)

Promotivna vožnja Budva - Dubrovnik zavrijedila je pažnju većeg broja putnika.

Gostujući u Bojama jutra TV Vijesti, Maja Mijušković iz Direktorata za pomorstvo kazala je da je plovidba trajala oko dva sata, da brod može da primi ukupno 242 putnika, te da nema zadržavanja i da je kontrola efikasna.

"Cijena karte je 55 eura u jednom pravcu, odnosno 69 eura povratna. Karte su dnevnog karaktera, što znači da mogu da se iskoriste toga dana kada se odvija putovanje, ne za neke naredne dane. Kompas je uveo i promotivnu cijenu karte i dodatne popuste, tako da će svi moći do 15. jula da kupe svoje karte za prevoz na ovoj liniji s popustom 50 odsto."kazala je Mijušković.

Mijušković je najavila da će linija Bar - Ankona početi da saobraća od 9. jula te da je probna plovidba uspješno obavljena.

"U pitanju je brod kapaciteta 197 klimatizovanih kabina sa toaletima i tušem, odnosno 713 kreveta, ukupni kapacitet broda je 1.528 putnika, a ima 1.950 dužnih metara garažnog prostora za smještaj automobila, kamiona i autobusa. Karte su već u prodaji, znači na web stranici italijanskog partnera Adria Ferries. Naravno, cijene variraju zavisno toga da li je u pitanju visoka sezona ili nije, pa je sad malo neugodno možda da govorim fiksne, jer, prosto, cijene nisu fiksne, kažem, zavise od više ovih faktora, ali, recimo, neka osnovna cijena po putniku, koliko su, evo, informacije u ovom momentu, to je od nekih 81 euro, pa naviše. Imamo, na primjer, cijenu kabine od nekih 110-115 euao, to je naravno cijena ukupno za putnika u kabini, ima za unutrašnju, za spoljnu kabinu... Cijene za autobus od nekih 255 eura, za vozilo od 125, motocikl od 65 eura" istakla je Mijušković.

Ona je istakla i da se razmatra uvođenje linije unutar Bokokotorskog zaliva.

Bonus video: