Sjutra počinje Kotorski festival pozorišta za djecu

Moto ovogodišnjeg festivala je "Korak po korak grad". U otvaranju učestuju djeca svih osnovnih škola u Kotoru, njih više od 300

2860 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Sve je spremno za 32. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, međutim od vremenskih prilika zavisi na kojoj lokaciji će biti upriličeno svečano otvaranje, kazala je za Boje jutra TV Vijesti Tatjana Kriještorac, sekretarka za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor.

"Tradicionalno se festival otvara u 21.30 na Ljetnjoj pozornici, međutim imamo najavu ružnog vremena za sutra čak i oluju. U stalnoj smo komunikaciji sa meteo službama. Danas do 12.00 ćemo donijeti odluku da li će se zaista desiti to otvaranje na Ljetnjoj pozornici ili ćemo se nažalost morati preseliti u Veliku salu Kulturnog centra Nikola Đurković." kazala je Kriještorac.

Moto ovogodišnjeg festivala je "Korak po korak grad". U otvaranju učestuju djeca svih osnovnih škola u Kotoru, njih više od 300.

"Ove godine učestvuje dvanaest pozorišnih trupa iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Francuske... Uglavnom imamo kao i svake godine raznovrstan program za razne uzraste djece. Nadam se da ćete uživati i djeca i roditelji. Ono po čemu je također ovaj festival poznat je i bogat prateći program. Dio pratećeg programa će se održavati na Pjaci od kina, a edukativne radionice će se uglavnom održavati u habu, u nekadašnjoj zgradi zatvora. Znači, imamo bogat prateći program u kome će takođe učešće uzeti gotovo sva kotorska djeca, kao i gosti iz Tivta, iz Podgorice. Imamo interesantne radionice i za djecu i za roditelje."

Festival će i ove godine imati humanitarni karakter.

"Novac će ove godine biti usmjeren Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju koji za sada funkcioniše pri Resursnom centru dr. Peruta Ivanović, za nabavku asistivnih tehnologija koje su neophodne djeci za njihov bolji i kvalitetni razvoj. To su sve sprave radi kojih su djeca primorana i roditelji da putuju za Podgoricu ili za Beograd" istakla je Kriještorac.

Bonus video: