Asfalt lome rukom: Mještani beranskog sela Donje Zaostro nezadovoljni kvalitetom puta do Bijelog Polja

Kompanija Bemaks odradila je pripremu za asfaltiranje puta, nakon čega je Agencija za investicije i razvoj Berana nabavila asfalt od rožajske firme Tofi, a 670 metara ovog puta, Opštinu Berane je koštalo oko 25 hiljada eura

11100 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Tanak sloj asfalta na dijelu alternativnog puta Berane - Bijelo Polje, koji može da se odlomi rukom, za mještane beranskog sela Donje Zaostro pokazatelj je njegovog lošeg kvaliteta.

Ovaj put se koristi kao alternativa, dok se ne okonča rekonstrukcija glavnog puta između Berana i Bijelog Polja. Kompanija Bemaks odradila je pripremu za asfaltiranje puta, nakon čega je Agencija za investicije i razvoj Berana nabavila asfalt od rožajske firme Tofi, a 670 metara ovog puta, Opštinu Berane je koštalo oko 25 hiljada eura.

A rezultati uzoraka ovog asfalta koji je ispitivala laboratorija iz Podgorice pokazuju da je kvalitet na zadovoljavajućem nivou, kažu iz rožajske firme koja ga je isporučila.

"Mi garantujemo za kvalitet asfaltne mase koju prodajemo, ali kad ne radimo ugradnju asfalta, mi ne možemo da garantujemo za debljinu ugrađenog asfalta, način ugradnje, pripremu i samu ugradnju asfaltne mase", kazali su iz firme "Tofi".

Iz Agencija za investicije i razvoj Berana priznaju da je postavljen tanji sloj asfalta, ali samo na malom dijelu puta.

“Tu je površina manje od jednog kvadrata. To ne znači da čitav posao sada treba zbog te površine dovoditi u pitanje. Na 60 centimetara od tog mjesta je izvršeno vađenje probne kocke koja je zadovoljila i tu je debljina 6,5 centimetara", kazao je Miloš Raičević iz Agencije za investicije i razvoj Berana.

Iz firme Tofi kažu i da se autor snimka na društvenim mrežama na kojem se vidi kako se asfalt lomi u rukama, bavi sličnim poslovima kao i oni te da je ovo još jedan neuspjeli pokušaj da im se naruši ugled.

Ove tvrdnje mještani i Agencija za investicije i razvoj nisu potvrdili, ali ni demantovali.

Bonus video: