Mlada šahistkinja umjesto Jokića otvorila veliki gradski park u Kotoru

Čak šest različitih funkcionalnih cjelina oblikuju ovaj park, gdje se posebno ističe dječija zona i trim staza, uz miran prostor sa ležaljkama namijenjen odmoru

5783 pregleda 3 komentar(a)
Sa otvaranja parka, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Sa otvaranja parka, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Djeca iz Kotora nestrpljivo su čekala ovaj trenutak…Umjesto predsjednika Opštine Vladimir Jokića, mlada šahistkinja, Darija Majer, svečano je otvorila veliki gradski park, čime je potvrdjeno da ovaj prostor pripada prije svega najmlađima.

Ova dječija zona, opremljena najsavremenijim mobilijarom, vec je osvojila srca mališana.

Otvaranju parka koji je pazljivo osmišljen da zadovoljni potrebe različitih posjetilaca, raduju se i stariji.

I mada su mnogi sumnjali, u srcu grada, na 12 hiljada kvadratnih metara, umjesto zgrada, poslovnih prostora, tržnih centara, stvorena je javna površina koja će tek za deceniju, dvije, pokazati koliko je značajna za grad, naveo je predsjednik Opštine Kotor.

Čak šest različitih funkcionalnih cjelina oblikuju ovaj park, gdje se posebno ističe dječija zona i trim staza, uz miran prostor sa ležaljkama namijenjen odmoru. I dok uživaju u druženju i pjesmi, djeca priželjkuju još ovakvih mjesta.

Nakon svečanog otvaranja, djeca su ispunila igrališta, roditelji uživali u druženjima, a penzioneri, okupljeni na klupama, razmjenjivali su utiske o novom prostoru za odmor, što pokazuje da će ovaj park biti mjesto gdje se susrijeću generacije i stvaraju nove uspomene i priče.

Bonus video: