Najavili jednosatnu blokadu auto-puta u Kolašinu u subotu

Porodica Vujisić protestuje zbog toga što nadležni katastar već deceniju ne donosi rješenje o naknadi za eksproprijaciju njihovih parcela kroz koje sada prolazi auto-put

5564 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Porodica Vujisić blokiraće u subotu od 10 do 11 sati auto-put u mjestu Jabuka, u opštini Kolašin, u znak protesta zbog toga što nadležni katastar već deceniju ne donosi rješenje o naknadi za eksproprijaciju njihovih parcela kroz koje sada prolazi auto-put.

Za odugovlačenje krive prije svega kolašinski katastar, koji je odbio njihov zahtjev za eksproprijaciju kao neosnovan.

Upravni sud je u više presuda, po tužbi Vujisića, ukazao kolašinskom katastru da mora do kraja utvrditi sve činjenice u ovom slučaju i poštovati Zakon o eksproprijaciji.

Vujisići su se obraćali na više adresa, kontaktirali nekoliko ministara iz ove i prošle vlasti u pokušaju da saznaju kakva je sudbina njihove tri parcele površine preko 30 hiljada kvadrata.

Iz nadležnog Ministarstva prostornog planiranja su u aprilu kazali Televiziji Vijesti da je ministar Janko Odović zahtijevao od novog vršioca dužnosti Uprave za nekretnine da učini sve da se ovaj postupak što prije okonča. Kako do toga nije došlo, Vujisići su Televiziji Vijesti kazali da su prinuđeni na blokadu auto-puta.

Bonus video: