Mještani prijete da će blokirati saobraćaj na mostu u Podgorici, jer i dalje žive u raskopanoj ulici

Mještani ulice Špira Mugoše ne znaju kada će radovi, koji su počeli u januaru, konačno biti završeni

13740 pregleda 9 komentar(a)

Radovi stoje, a trebalo je već da budu završeni, kažu mještani Stare Varoši za ulicu Špira Mugoše...

"Ovo je sad zatvoreno, uglavnom se uzeo tender da se ovo radi, pa se uzimaju drugi tenderi, a ovo ima kad, ovo nije prometna ulica, ovo da je glavna ulica, završavalo bi se odmah. U ovih šest mjeseci radi - ne radi, jedan period je bio dva mjeseca da tu niko nije ništa tako. Ne znam kako ćemo mi zimu da dočekamo, kad počnu ove jesenje kiše, šta ćemo da radimo", kaže mještanin Mirko Vukčević.

"Ljudi treba da cirkulišu, bez obzira što je gradilište, moramo dolaziti do kuća, trebaš da donosiš namirnice za kuću", dodaje mještanin Radomir Vujović.

Izvođač radova, firma “Indel inženjering”, počela je da radi 15. januara, sa rokom završetka 15. jul. U Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice kažu da su tri puta obustavljani radovi, posljednji put čak više od 50 dana, zbog izrade projektne dokumentacije za vodovod, koji nije bio predviđen Glavnim projektom, kao i zbog zahtjeva mještana za izgradnju kolektora fekalne kanalizacije, za šta se takođe morao uraditi glavni projekat i završiti sva potrebna procedura.

"Nakon dopisa izvođača radova za produženje roka za izvođenje radova i mišljenja stručnog nadzora da je zahtjev za produženje opravdan, pokrenuta je procedura izrade aneksa osnovnog ugovora, nakon čega će biti poznato do kada će trajati radovi u Ulici Špira Mugoše", navodi Agencija.

A mještani gube živce, jer ne mogu da vjeruju da sve toliko dugo traje...

"Ovi su mještani tražili naknadno, čas voda, čas fekalna, ovi traže projekat, da su ga crtali prstima od noga, napravili bi taj projekat, toliko vremena", rekao je Vukčević.

Prvobitna ugovorena vrijednost radova za rekonstrukciju 400 metara ove ulice bila je skoro 800 hiljada eura. Sada ostaje da se nadaju da će svemu ovome jednom doći kraj...

"Ko zna kad će se ovo završiti, stvarno je katastrofa", kaže Vujović.

"Mi smo spremni radikalno da postupimo, da im zatvorimo most, i sa jedne i sa druge strane, ne kad je neđelja, nego kad je radni dan, pa daim napravimo haos, ne pola sata, sat, nego dok ne popadamo, pa kome će se isplatiti da vidimo", zaključio je Vukčević.

Bonus video: