Problem vodosnabdijevanja Plužina trebalo bi da bude riješen danas

“Djelimično smo riješili problem. Nažalost, nismo još cjelokupni, ali nadam se u toku dana da ćemo uspjeti da otklonimo te neke probleme koji su se pojavili, a zaista su ovako specifični jer nisu konkretni"

1849 pregleda 1 komentar(a)
Slobodan Delić, Foto: TV Vijesti
Slobodan Delić, Foto: TV Vijesti

Problem s vodosnabdijevanjem Plužina trebalo bi da u potpunosti bude riješen danas, kazao je gostujući u Bojama jutra, predsjednik Opštine, Slobodan Delić.

“Djelimično smo riješili problem. Nažalost, nismo još cjelokupni, ali nadam se u toku dana da ćemo uspjeti da otklonimo te neke probleme koji su se pojavili, a zaista su ovako specifični jer nisu konkretni. Naime, mi smo pokušali na vodoizvorištu da promijenimo i da unaprijedimo dotok vode, jer zaista na tom vodoizvorištu ima izuzetna količina vode. Pokušali smo to malo da saniramo, podkrala se neka greška tokom rada i sistem je ostao bez vode. Poslije toga, kada smo pustili vodu, sistem je dug 14 kilometara", rekao je Delić.

Dodao je da nje njegova pretpostavka i ljudi iz društva da se negdje formirao vazdušni čep.

"U jednoj mjeri smo i riješili, voda dolazi, ne u onoj količini kojoj bi trebalo i kojoj ima, ali uspijevamo da osposobimo da ujutru i popodne i uveče imamo vode, a na dan se do sutra da ćemo. Po 2-3 sata bude, znači 2-3 sata ujutru, 2-3 sata poslijepodne i 2-3 sata uveče", kazao je Delić.

Bonus video: