Rekonstrukcija bolnice u Risnu nije zaustavila prijem pacijenata, ali rad koči neadekvatna isporuka materijala, proteza

Direktor ustanove, dr Popović rekao da su grubi radovi pri kraju, da se došlo u fazu početka tih unutrašnjih gipsanih radova, te da su tenderi za nabavku medicinske opreme završeni

11006 pregleda 47 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

U toku je rekonstrukcija je Specijalne bolnice "Vaso Ćuković" Risan, sve društveno političke okolnosti reflektuju se i na funkcionisanje ekonomije, ali i završetak svih kapitalnih projekata, naveo je dr Vlado Popović, direktor ove zdravstvene ustanove.

"Svjesno smo ušli u jedan ozbiljan projekat, svjesni da rekonstruišemo zgradu koja je napravljena još 38. godine, i očekivali smo da će biti novih izazova, i to je sve uticalo na promjene rokova, a ono što najviše utiče jeste rapidan skok cijena materijala. Ono što je najbitnije ti grubi radovi se privode kraju. Došli smo u fazu početka tih unutrašnjih gipsanih radova i ono što je još bitnije konačno su završeni tenderi za nabavku medicinske opreme", istakao je dr Popović.

Dr Popović je naglasio da nijednog trenutka nije obustavljen prijem pacijenata zahvaljujući prije svega svim zaposlenima.

"Dobijamo jedan savremen Prijemno urgentni blok sa dvije moderno opremljene sale za zbrinjavanje najhitnijih pacijenata, četiri nove ambulante, potpuno nov rengen kabinet, ovo je prije svega ortopedska kuća, i već u septembru kreće montaža novog rengena. Dobijamo i novu Intenzivnu jedinicu za neurohirurško odjeljenje, sa pet postelja čime se stvaraju uslovi za dalji razvoj neurohirurgije u Risnu."

Ono što mnogo više koči proces rada i liječenja jeste neadekvatna isporuka materijala, proteza, stvaraju se liste čekanja, istakao je direktor bolnice.

"Ono što je sada gorući problem jesu proteze koljena, čije je snabdijevanje u čitavom regionu jako usporeno. U ovom momentu proteza kuka je najtraženija i operacije se nesmetano odvijaju, tu sređujemo liste čekanje jer je isporučen kompletan kontigent par mjeseci unazad. Međutim, isporuka proteze koljena godinama ne ide željenim tokom, zato molim za strpljenje građana, a nadležne da se uloži napor da se taj problem riješi."

Bonus video: