Nikšić: Kamioni Komunalnog odlagali otpad u pogon Željezare zbog požara na deponiji Mislov do

Neprijatan miris proširio se okolnim naseljima, što je razljutilo mještane

11190 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Kamioni nikšićkog Komunalnog preduzeća od sinoć su odlagali otpad u jedan od pogona nikšićke Željezare, jer zbog požara nisu mogli da smeće istovaraju na deponiju Mislov do. Nakon što smo objavili snimke koji to potvrđuju, iz Opštine Nikšić su reagovali I preusmjerili odvoz smeća za Podgoricu a tvrde da je hala u Željezari poslužila samo kao pretovarna stanica. Danilo Ajković.

U jednom od pogona Željezare jutros ovakva slika - otpad u nekadašnji pogon hladne valjaonice, kamioni nikšićkog Komunalnog preduzeća odlagali su od sinoć, jer divlja deponija Mislov do gori već danima.

Neprijatan miris proširio se okolnim naseljima, što je razljutilo mještane.

Nakon što je Televizija Vijesti jutros objavila snimke koji potvrđuju da se smeće dovozilo u Željezaru, iz Opštine Nikšić su kazali da je zbog požara na deponiji Mislov do, ovo bila alternativa, ali privremena.

''Hala je poslužila kao pretovarna stanica, a otpad se već danas odvozi na deponiju 'Livade' u Podgorici. Dakle, ne radi se o nekakvim teorijama zavjere, već o rješavanju problema, a riječ je o hali koja je u vlasništvu privatnog lica, a ne Elektroprivrede'', rekli su iz Opštine Nikšić.

Priznaju da se 20 godina nije radilo ništa na rješavanju problema deponije i da su ovo posljedice. Zaključuju da je sanacija deponije u toku i da je to prvi korak da se izbjegnu ovakve situacije i zagađivanje životne sredine. Iako je za nadležne ovo bila alternativa, mještani Humaca ne žele više da čuju za tako nešto.

Otpad iz Željezare je popodne potpuno uklonjen i transportovan na deponiju u Podgorici.

Bonus video: