Nikšičko naselje postalo dom za stotine tona opasnog otpada: Nepoznata osoba istovarila grit iz Bijele?

A da im je devastirana imovina saznali su i u Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore koja je vlasnik dijela državnog zemljišta gdje je otpad nasut

24220 pregleda 58 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Nikšičko naselje Straševina u prethodnom periodu volšebno je postalo dom za stotine tona otpada.

"Po našem saznanju na ovom prostoru je istovareno preko 150 kamiona grita iz Bijele i zatrpano", kaže mještanin Milan Nikčević.

Ogorčeni mještani tvrde da je njima nepoznata osoba na prostoru pored pruge Nikšić-Podgorica, dijelom na državnom, dijelom na privatnom zemljištu, nasula velike količine materijala.

A da im je devastirana imovina saznali su i u Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore koja je vlasnik dijela državnog zemljišta gdje je otpad nasut.

O tome će, kažu, obavijestiti glavnog inspektora za željeznički saobraćaj, koji će sprovesti dalju proceduru.

Do sada je poznato da je po prijavi mještana Straševine na teren izlazila nikšićka Komunalna policija.

Načelnik Veselin Čurović kazao je Televiziji Vijesti da su njihovi službenici sačinili zapisnik, fotografisali teren i to proslijedili Upravi za inspekcijske poslove.

Na lice mjesta u međuvremenu su izašli stručnjaci Centra za ekotoksikološka ispitivanja koji su uzeli uzorke kako bi utvrdili o kojem se materijalu radi I je li opasan.

Inspekcijski nadzor izvršila je i Ekološka inspekcija, a na lice mjesta izašla je policija.

Sredinom prošle godine javnost je obaviještena da su sve količine opasnog otpada iz Brodogradilišta Bijela izvezene, kao I da će zemljište kontaminirano gritom takođe završiti van granica Crne Gore.

Bonus video: