Mještani Straševine protestuju zbog otpada, za koji sumnjaju da je grit, istovarenog u blizini njihovih kuća

Oni traže od nadležnih da što prije kažu o kakvom otpadu je riječ i narede njegovo uklanjanje

5167 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz Straševine, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Detalj iz Straševine, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Mještani nikšićkog naselja Straševina nezadovoljni što su u blizini njihovih kuća na privatnom i državnom zemljištu istovarene stotine tona materijala za koji sumnjaju da je grit iz nekadašnjeg Brodogradilišta u Bijeloj, održaće večeras u 19 sati ispred tunela Budoš protest upozorenja, tražeći od nadležnih da što prije da kažu o kakvom otpadu je riječ i narede njegovo uklanjanje.

Oni večeras neće blokirati saobraćaj na putu Nikšić - Podgorica, ali će im to biti sljedeći potez, ako nadležni ne odgovore na njihove zahtjeve.

Iz Centra za ekotoksikološka ispitivanja kazali su TV Vijesti da su po zahtjevu Agencije za zaštitu životne sredine i Ekološke inspekcije, u petak 2. avgusta uzeli dva uzorka istovarenog materijala i da je za nalaz potrebno 10 dana. To znači da će rezultati analiza biti poznati početkom sljedeće sedmice.

Na lice mjesta po prijavi stanovnika Straševine izlazili su i službenici Uprave policije, ali TV Vijesti nisu odgovorili šta su povodom ovog slučaja preduzeli.

Iz Željezničke infrastrukture ranije su kazali da će naložiti da se ukloni materijal nasut na njihovom zemljištu, koje je, kako su saopštili, uzurpirano.

Bonus video: