Bivši direktor bjelopoljskog Vodovoda tužio Opštinu Bijelo Polje, traži isplatu otpremnine od 55.000 eura

Osim otpremnine od 55.000 eura, Milan Bulatović traži odštetu za 12 neiskorišćenih odmora koje sam sebi nije dodijelio

14144 pregleda 10 komentar(a)
Milan Bulatović, Foto: TV Vijesti
Milan Bulatović, Foto: TV Vijesti

Danonoćni rad na popravci kvarova vodovodne i kanalizacione mreže u Bijelom Polju pokazatelj je vrlo lošeg kvaliteta. To se konstatuje u izvještaju o radu bjelopoljskog Vodovoda za 2023. godinu, u kojem se navodi da je ovo preduzeće je završilo godinu sa gubitkom od preko 270.000 eura. To je još jedna u nizu godina u kojoj je ovo preduzeće poslovalo u minusu.

"Novi odbor direktora je na čelu sa izvršnim direktorom preuzeo upravljanje vodovodom polovinom 2023. godine sa prognozom gubitka u iznosu od gotovo 450.000 eura. Zbog uvećanih troškova cijena, troškova materijala, troškova zarada, troškova usluga, troškova po osnovu tužbi radnika i slično", rekao je tehnički direktor vodovoda "Bistrica" Marko Bulatovića.

Novi odbor direktora preuzeo je upravljanje 17. maja prošle godine od bivšeg direktora iz DPS-a Milana Bulatovića, koji je na čelu Vodovoda u Bijelom Polju bio 34 godine. On je krajem istog mjeseca imenovan za zamjenika direktora. Zato sto je smijenjen prije isteka mandata, Bulatović je tužio Opštinu i svoje preduzeće pred Osnovnim sudom u Bijelom Polju i tražio ogromnu otpremni, pokazuje tužba koju smo dobili preko servisa MANS-a za slobodan pristup informacijama.

"Tužilac je radni odnos zasnovao na određeno vrijeme, sa mandatom na poziciji izvršnog direktora od četiri godine. Člnom 12. predviđeno je da se razrješenjem, izvršnom direktoru prije isteka mandata ima isplatiti naknada u iznosu od 55 hiljada eura", piše u tužbi Bulatovića.

Upravni odbor bjelopoljskog Vodovoda razriješio je Bulatovića tri mjeseca prije isteka mandata. Osim toga, bivši direktor Vodovoda tražio je i isplatu neiskorišćenih godišnjih odmora za skoro 12 godina iako je on taj koji je potpisivao rjesenja o odmorima u preduzeću.

"Na ime naknade štete zbog neiskorišćenog godišnjeg odmora za period od 23.08.2008. godine do 01.01.2020. godine iznos (koji će se precizirati nakon izrade nalaza), sa zateznom kamatom, od dana vještačenja pa do isplate", piše u tužbi Bulatovića.

Po imovinskim kartonima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Bulatović je tokom 2021. godine primao 1.800 eura, a tokom 2022. godine - 1.700 eura. Kada je na njegovo mjesto 2023. godine došao Esad Mahmutović iz SDP-a, za prvih sedam mjeseci rada mjesecno je primao 1.800 eura, nakon čega mu je smanjena na 1.309. Za sve to vrijeme stanovnici Bijelog Polje nerijetko ostaju bez vode, a mnogi u seoskom području i dalje je uopšte nemaju jer nisu napravljeni vodovodi.

Bonus video: