Problem najskupljeg naselja u Podgorici: Smeće se gomila na ulicama City kvarta

Investitori su napravili stanove, prodali ih i otišli, a ostali su problemi...

6635 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Smeće koje se gomila na ulici, jer je neko uklonio kontejnere, problem je stanovnika, za naše prilike, najskupljeg i najpoželjnijeg podgoričkog kvarta - City kvarta.

Kako bi se riješili smeća, organizatori protesta predlažu:

"Da se zemljište koje se vodi na firme Zetagradnja i Čelebić prepiše na Skupštine etažnih vlasnika, da Glavni grad tu učestvuje, jer Glavni grad, koliko smo upoznati ima neke sporove sa tim firmama zbog nekih neizmirenih obaveza, u to ne bih ulazio, da se zemljište prebaci na stanare zgrada, kako bi oni odredili prostore za kontejnere, jer očigledno je da to nije želja investitora ni Glavnog grada", kazao je organizator protesta Željko Laković.

Investitori su napravili stanove, prodali ih i otišli, a ostali su problemi...

I zato mještani traže hitnu reakciju nadležnih...

I dok stanovnici 12 zgrada na malom prostoru čekaju nove kontejnere, iz Čistoće su apelovali na građane da smeće odlažu propisno, pa makar i u udaljeni kontejner, dok su stanari isticali da je za ovaj problem kriva i komunalna inspekcija, koja pola godine ingoriše njihove apele.

Zbog nedostatka javnih površina, preuskih ulica i nepropisno parkiranih auta, Čistoći nije odgovaralo da se kontejneri postave bilo gdje, jer bi u već pretrpanom naselju, dolazak kamionom bio skoro nemoguć...

Bonus video: