TV Vijesti: Lista "Za budućnost Podgorice" još nije zvala Mujovića i Rakčevića na dogovor

Lista predsjednika države Jakova Milatovića "Za bolju Podgoricu" sa šest mandata trenutno ima najbolju poziciju za pregovaranje, ali pitanje je sa kim

10365 pregleda 128 reakcija 13 komentar(a)
Obraćanje nositeljke liste "Za budućnost Podgorice" Jelene Borovinić Bojović u nedjelju uveče, Foto: Aljoša Turović
Obraćanje nositeljke liste "Za budućnost Podgorice" Jelene Borovinić Bojović u nedjelju uveče, Foto: Aljoša Turović

Dan nakon vanrednih lokalnih izbora u Podgorici, ne zna se ko bi mogao činiti novu vlast.

Najviše mandata, 19 osvojila je Demokratska partija socijalista (DPS), a partije koje čine Vladu, Pokret Evropa sad (PES), Demokratska Crna Gora i koalicija "Za budućnost Crne Gore" sa 27 mandata nemaju većinu, pa će morati da traže saveznike među onima sa kojima su neki od njih oštro ratovali tokom kampanje.

Lista predsjednika države Jakova Milatovića "Za bolju Podgoricu" sa šest mandata trenutno ima najbolju poziciju za pregovaranje, ali pitanje je sa kim.

Razgovora još nije bilo, a može ih biti i sa Evropskim savezom, Strankom evopskog pogresa i Preokretom, koji su takođe osvojili odborničke mandate. Izbori su otvorili priču i o tome jesu li Vlada i predsjednik izgubili legitimitet.

Tas na vagi, kako sada stvari stoje, je lista "Za bolju Podgoricu" okupljena oko predsjednika države Jakova Milatovića.

Iako je lista "Za budućnost Podgorice" saopštila da će već sinoć zvati na dogovor nosioca liste PES-a i Demokrata Sašu Mujovića i nosioca liste "Za bolju Podgoricu" Luku Rakčevića, Televizija Vijesti nezvanično saznaje da poziva još nije bilo.

Saopštili su da će za sto zvati i premijera Milojka Spajića i predsjednika države.

U podorički parlament, prema preliminarnim rezultatima ne ulaze Podgorička lista Andreja Milovića, Bošnjačka stranka, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija, Pokret naprijed i Udruženje podstanara.

Bonus video: