ODT Bijelo Polje podnijelo optužnicu protiv šest osoba zbog nelegalne gradnje u blizini rijeke Bistrice

Među šest osoba protiv kojih je podnijet optužni predlog je nedavno izabrani predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Bijelom Polju i odbornik u lokalnom parlamentu Elvir Zvrko, potvrđeno je nezvanično Televiziji Vijesti

6034 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Iako se na prvi pogleda tako čini, ove stepenice ne vode u bazen, već u jednu od najčistijih rijeka u Crnoj Gori - bjelopoljsku Bistricu. Upravo zbog ovakve gradnje bjelopoljsko tužilaštvo je pokrenulo istragu, koja je rezultirala optužnim predlozima protiv šest osoba.

Nevladina organizacija Euromost na čiju inicijativu je prije više od godinu pokrenut postupak pred tužilaštvom, ističu da je najveća odgovornost u državnim institucijama, jer i nakon njihovih javnih upozorenja, sa gradnjom je nastavljeno, odnosno pojedini objekti su završeni.

Među šest osoba protiv kojih je podnijet optužni predlog je nedavno izabrani predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Bijelom Polju i odbornik u lokalnom parlamentu Elvir Zvrko, potvrđeno je nezvanično Televiziji Vijesti.

Zvrko je Televiziji Vijesti rekao da je sve urađeno po zakonu i da vjeruje da će se to na kraju ispostaviti kao tačno. A uz vodotok rijeke Bistrice, pored koje je sagrađeno više neleglnih objekata, planira se izgradja obaloutvrde. To su dodatno problematizovali u NVO Euromost.

Iz opštinskog Sekretarijata za izgradnju saopštili su da su ovaj posao pokrenuli na zahtjev Mjesne zajednice Gubavač, zbog rješavanja problema poplava odnosno izlivanja Bistrice.

Iz Osnovnog tužilaštva saopštili su Televiziji Vijesti da i u ovom slučaju formirali predmet protiv četiri osobe i jednog pravnog lica zbog krivičnog djela zagađenje životne sredine. A kako bi Bistrica i dalje bila bistra, institucije će morati mnogo efikasnije da rade.

Bonus video: