Advokat: Protiv Elvira Zvrka se ne vodi bilo kakav postupak pred ODT; TV Vijesti: Postupak pokrenut protiv njegovog oca

Televizija Vijesti se oslonila na dokumenta koja je NVO Euromost dostavila Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a to su posjedovni list Uprave za nekretnine, gdje je navedena primjedba da je Elvir Zvrko vlasnik objekta bez građevinske i upotrebne dozvole u bjelopoljskom selu Bistrica

3156 pregleda 2 komentar(a)
Elvir Zvrko, Foto: DPS
Elvir Zvrko, Foto: DPS

Advokat predsjednika bjelopoljskog DPS-a i odbornika u tamošnjem parlamentu, Elvira Zvrka, Amer Šukurica, demantovao je navode koji su objavljeni u Vijestima u pola 7 na Televiziji Vijesti prije dva dana - da je protiv Zvrka Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo optužni predlog zbog nelegalne gradnje pored rijeke Bistrice.

Šukurica je u reagovanju naveo da se protiv Zvrka ne vodi bilo kakav postupak pred Osnovnim tužilaštvom u Bijelom Polju niti je ono podnijelo optužni predlog protiv Zvrka Osnovnom sudu u Bijelom Polju.

Dodaje i da je razlog reagovanja isključivo zaštita integriteta i digniteta profesora doktora Elvira Zvrka od senzacionalističkih, neprovjerenih i tendencioznih informacija od strane pojedinih nevladinih organizacija, a koje se lako mogu provjeriti kod nadležnih organa.

Među šest osoba protiv kojih je bjelopoljsko Osnovno tužilaštvo podiglo optužni predlog zbog nelegalne gradnje kod rijeke Bistrice je i Zito Zvrko - otac Elvira Zvrka.

Elvir Zvrko
foto: Televizija Vijesti

To je Televiziji Vijesti nezvanično potvrđeno iz više izvora.

Elvir Zvrko
foto: TV Vijesti

U prilogu u Vijestima u pola sedam prije dva dana, gdje je objavljeno da je optužni predlog podnijet protiv Elvira Zvrka, u Televiziji Vijesti su se oslonili na dokumenta koja je NVO Euromost dostavila Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a to su posjedovni list Uprave za nekretnine, gdje je navedena primjedba da je Elvir Zvrko vlasnik objekta bez građevinske i upotrebne dozvole u bjelopoljskom selu Bistrica. Među dokumentima je i inspekcijski nalaz Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje kao i peticija za izgradnju obaloutvrde upućena Opštini Bijelo Polje na kojoj se, uz ime i prezime Elvira Zvrka, navodi i njegov matični broj.

Elvir Zvrko
foto: TV Vijesti

Takođe, u razgovoru sa novinarkom Televizije Vijesti Alisom Hajdarpašić, prije objavljivanja priloga, na tri postavljenja pitanja o postupku zbog nelegalne gradnje, Elvir Zvrko nije demantovao tu informaciju, nego je na osnovu takvih pitanja dostavio zvaničan pisani odgovor Televiziji Vijesti.

Iz NVO Euromost su saopštili da im je nelogično to što se protiv Zita Zvrka vodi krivični postupak, iako su krivičnu prijavu podnijeli protiv njegovog sina Elvira Zvrka i s tim u vezi dostavili dokumentaciju.

Po podacima koje im je saopštila postupajuća tužiteljka Danijela Đuković, u ovom predmetu sa dva osumnjičena je zaključen sporazum o priznanju krivice, dok je protiv ostala četiri podnijet optužni predlog.

Bonus video: