Milatović Perović: Bolnici u Nikšiću fale ORL specijalisti, hirurzi, psihijatri

Dušanka Milatović Perović, direktorica nikšićke lonice kaže da uprkos svemu pružaju adekvatnu njegu, da bolnica funkcioniše dobro te da su uspjeli da smanje liste čekanja

5046 pregleda 0 komentar(a)
Milatović Perović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Milatović Perović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Opštoj bolnici u Nikšiću u ovom trenutku najviše fali ORL specijalista, hirurga i psihijatara, istakla je u Bojama jutra, Dušanka Milatović Perović, direktorica ove zdravstvene ustanove.

"Nemamo dovoljno psihijatara, to je poznato. U Nikišiću imamo tri psihijatra, jedan je često na bolovanju. To je malo, angažujemo ih i sa strane, kako bi služba funkcionisala. Pacijenti ne trpe ali nam doktori rade i više nego što je propisano", objašnjava Perović.

Uprkos svemu Milatović Perović ističe da pružaju adekvatnu njegu, da bolnica funkcioniše dobro te da su uspjeli da smanje liste čekanja.

"Liste čekanja su svuda u svijetu, tako i u našoj državi. U Nikšiću su one maksimalno redukovane. Nekada se za određene preglede čekalo i po pola godine, sada su dva mjeseca maksimum. Najviše se čeka na holtere. I svi hitni pacijenti, kao što su onkološki, imaju prednost, odnosno, oni uopšte ne čekaju", istakla je Milatović Perović.

Bonus video: