Jokić: Ustavni sud glasao suprotno od ovoga što su danas uradili kada je bilo potrebno DPS-u i Đukanoviću

Jokić je za Televiziju Vijesti naveo da je Kotor sada pred šavničkim scenarijom, budući da imaju paran broj članova Opštinske izborne komisije (OIK) koja bi trebalo da donese odluku o ponovnom raspisivanju izbora na jednom izbornom mjestu na Prčanju

5803 pregleda 8 komentar(a)
Jokić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jokić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ustavni sud nije donio odluku o žalbama nosioca liste koalicije Demokratske Crne Gore i Pokreta Evropa sad (PES) u Kotoru, Vladimira Jokića, jer je rezultat glasanja bio "neriješen".

Jokić je za Televiziju Vijesti naveo da je Kotor sada pred šavničkim scenarijom, budući da imaju paran broj članova Opštinske izborne komisije (OIK) koja bi trebalo da donese odluku o ponovnom raspisivanju izbora na jednom izbornom mjestu na Prčanju.

Sudije Ustavnog suda su povodom dvije žalbe koalicije Demokrate-PES na izbore na dva biračka mjesta u Kotoru, odlučile neriješeno, tri za i tri protiv.

Jokić je rekao da je odluka politička, a ne sudska.

"Razlozi koji su ih opredijelili za takvo glasanje su prije šest godina kada su bili predsjednički izbori, kada je to bilo potrebno DPS-u i predsjedniku Đukanoviću, glasali potpuno suprotno od ovoga što su danas uradili. Njihovo postupanje nije ni pravničko, ni sudijsko, isključivo je političko, partijsko i sramotno. Ovakvom pravnom situacijom dolazimo u situaciju da se ovaj izborni proces ne može žavršiti, ovako se može držati do beskraja", kazao je Jokić za TV Vijesti.

Jokić je 11. oktobra podnio Ustavnom sudu dvije žalbe u vezi izbornog procesa u mjestim Mirac i Prčanj.

I Demokratska partija socijalista (DPS) traži ponavljanje izbora, pri čemu je i Državna izborna komisija (DIK) naložila da OIK Kotor objavi odluku o novom glasanju na ta dva mjesta.

Lokalna komisija na sjednici nije donijela odluku o ponavljanju izbora, jer je osam njenih članova podržalo poništavanje glasanja, dok je osam bilo protiv.

Za donošenje odluke, potrebno je najmanje devet glasova.

Bonus video: