TV Vijesti: Konačni rezultati lokalnih izbora u Podgorici biće objavljeni najkasnije u petak

Ustavni sud danas je zatražio izjašnjenje Državne izborne komisije oko preostalih 13 prigovora Pokreta ,,Naprijed" Vuka Kadića o navodnim izbornim nepravilnostima

6792 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Konačni rezultati lokalnih izbora u Podgorici biće objavljeni najkasnije u petak popodne, ako se budu odluke donosile u krajnjim zakonskim rokovima, a moguće je da to bude i ranije.

Ustavni sud danas je zatražio izjašnjenje Državne izborne komisije oko preostalih 13 prigovora Pokreta ,,Naprijed" Vuka Kadića o navodnim izbornim nepravilnostima, saznaje Televizija Vijesti. Komisija ima 24 sata da se izjasni, a Ustavni sud potom 48 sati da donese odluku, dakle najkasnije do četvrtka uveče, nakon čega Opštinska izborna komisija u roku od 12 sati treba da utvrdi konačne rezultate.

Ustavni sud je prošle sedmice odbio Kadićevu žalbu na izborni rezulat na biračkom mjestu u Doljanima u Podgorici, a nije donio odluku oko dvije žalbe koalicije Demokrata i PES-a u Kotoru, jer je rezultat glasanja bio 3-3. U pat poziciji je i kotorski OIK, pa je pitanje da li će donijeti odluku da se u Kotoru ponove izbori na 2 biračka mjesta, što je tražio DPS, a Državna komisija ranije prihvatila.

Bonus video: