Glumac Ozdžan Deniz u novoj hit seriji “Crveni pupoljci”

Jedan od najpopularnijih turskih glumaca, igra glavnu ulogu u novoj seriji “Crveni pupoljci” koju ćete gledati od 28. oktobra na TV Vijesti.

612 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Crveni pupoljci
Foto: Crveni pupoljci

Ozdžan Deniz rođen je 19. maja 1972. u Ankari, u porodici kurdskog porijekla iz Agre. Do svoje pete godine je živio u Ankari, a 1977. godine se sa porodicom preselio u Ajdin gdje je proveo djetinjstvo i ranu mladost.

Tokom školovanja je pisao pripovjetke koje je pretvarao u pozorišne komade i zajedno sa amaterskom pozorišnom grupom koju je osnovao sa svojim prijateljima je obilazio okolne krajeve. Ubrzo je otkrio svoj talenat za muziku. U Ajdinu je imao svoj prvi orkestarski nastup 1985. godine nakon kojeg je postao poznat i tražen solista. U Istanbul je otišao 1988, a sljedeće godine u Njemačku gdje je nastavio svoj muzički rad. Ubrzo je privukao pažnju producenata u Minhenu.

Kako je vrijeme prolazilo, pravio je sve veći i muzički i glumački uspjeh, a posebno se istakao serijom „Kuća vinove loze“ 2002. godine. Gledaoci TV Vijesti su imali prilike da ga gledaju u hit seriji "Istanbulska nevjesta", a i danas je jedan od najpopularnijih turskih glumaca i za njega i dalje kažu da je među najvećim zavodnicima sa tih prostora.

Ozdžan Deniz
foto: Crveni pupoljci

Ozdžan Deniz u seriji "Crveni pupoljci" glumi lik Leventa, sekularnog doktora koji predstavlja ne samo veliki dio turskog društva, već i većinu ljudi u mnogim razvijenim zemljama i zemljama u razvoju širom svijeta. On je liberalan, ali i patriotski nastrojen. Drži univerzalne moralne vrijednosti i snažno vjeruje u obrazovanje. Odan je Ataturkovim principima koliko i univerzalnim idejama i uvijek je veoma otvoren. On svaku situaciju posmatra iz svih uglova i nije vezan nijednom ideologijom.

U jednom intervjuu je rekao o seriju da: “Svako ko gleda i razmišlja o seriji “Crveni pupoljci” mogao bi imati svoje mišljenje o ovom pitanju. Ali po mom mišljenju, suštinsko pitanje kojim se serija želi pozabaviti je uloga žena u društvu i uticaj polarizacije na žene i mlađu generaciju.”

Tursku seriju “Crveni pupoljci” gledajte, od ponedjeljka 28. oktobra, na TV Vijesti.

Bonus video: