Kumburović: Kotoru potrebne promjene

"Mi nemamo samo planove – imamo konkretna rješenja koja ćemo predstaviti u danima koji dolaze"

5127 pregleda 20 reakcija 7 komentar(a)
Davor Kumburović, Foto: Demokratska alternativa Crne Gore
Davor Kumburović, Foto: Demokratska alternativa Crne Gore

Demokratska alternative Crne Gore (DA), koja će učestvovati na lokalnim izborima u Kotoru zakazanim za 29. septembar saopštila je da je odlučila da preuzme odgovornost i da aktivno uključi u promjene koje su potrebne gradu.

"Naš grad ima ogroman potencijal, a naša misija je da taj potencijal usmjerimo u pravcu stvaranja boljeg života za sve Kotorane. Mi smo Kotorani koji ne žele saobraćajni kolaps u našem gradu. Znamo kako da to postignemo. Implementiraćemo projekte za smanjenje zagađenja, unaprijedićemo reciklažu otpada i povećati zelene površine. Posebnu pažnju posvetićemo zaštiti našeg mora i obale. Među nama su preduzetnici, privrednici, turistički radnici - ljudi koji razumiju značaj ekonomskog razvoja za napredak Kotora", naveo je nosilac liste DA Davor Kumburović.

Dodao je da će podržati mala i srednja preduzeća kroz subvencije, edukaciju i olakšan pristup kreditima, kao i da će ojačati turistički sektor i regulisati nelojalnu konkurenciju, kako bi zaštitili domaće privrednike i omogućili im da rastu i napreduju.

"Kvalitetno obrazovanje je temelj svakog društva, a mi ćemo ulagati u naše škole, vrtiće, kulturne ustanove i ljude. Naša djeca zaslužuju najbolje uslove za razvoj i obrazovanje. Takođe, posebnu pažnju posvetićemo ranjivim grupama. Osnažićemo socijalne službe i osigurati dostupnost svih neophodnih resursa za svakog građanina. Mi nemamo samo planove – imamo konkretna rješenja koja ćemo predstaviti u danima koji dolaze. Vjerujemo da Kotor može postati grad na ponos svih svojih građana", rekao je Kumburović

Bonus video: