Finalisti SIA programa pripremaju se za predstavljanje svojih ideja

Deset finalnih timova SIA programa prošlo je kroz finalni krug edukativnih radionica i pripreme za prezentovanje svoje ideje stručnom žiriju

3069 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Social Impact Award (SIA)
Foto: Social Impact Award (SIA)

U Naučno-tehnološkom parku Crne Gore juče je održan završni događaj u okviru Inkubacione faze ovogodišnjeg Social Impact Award (SIA) programa. Događaj je okupio sve finaliste programa sa ciljem da se pripreme za prezentaciju svojih ideja pred stručnim žirijem, koja je zakazana za 27. septembar u hotelu The Chedi Luštica Bay.

Na događaju su organizovane i posljednje edukativne radionice u okviru ovogodišnjeg ciklusa programa koje su finalne timove provele kroz ključne faze razvoja biznisa - od registracije biznisa, komunikacije u timu, razvijanja marketing strategije i planiranja dugoročne biznis strategije. Učesnici su prvo imali priliku da čuju Danijelu Pejović, rukovoditeljku tima za računovodstvo i poreze u Erste banci, koja je govorila o poreskim aspektima registracije biznisa. Nakon toga, o tome kako dati adekvatan feedback i aktivno slušati kolege u timu govorila je Sanja Mrkić, direktorka odjeljenja za ljudske resurse u Centralnoj banci Crne Gore, dok je o ključnim aspektima koje treba da ima svaka dobra marketing strategija govorila Marija Đukanović, ekspertkinja za komunikacije u kompaniji SIKS Holding. Za kraj, o tome kako prepoznati priliku za razvoj biznisa i rastuće tržište ili trend govorila je dr Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorka Fonda za inovacije Crne Gore.

Glasanje onlajn zajednice za ideje koje su ove godine ušle u finale SIA programa krenulo je 10. septembra i trajaće sve do 26. septembra u 23h. Do tada će svi zainteresovani moći da daju glas svom favoritu, a tim sa najviše glasova onlajn zajednice će osvojiti nagradu publike, odnosno 1.500€ početnog kapitala, te 3 mjeseca mentorske podrške i odlazak na SIA Samit, koji će se ove godine održati u Njemačkoj.

Glasanje je moguće obaviti putem linka: https://montenegro.socialimpactaward.net/

Događaj je osmišljen i organizovan u saradnji sa Karijernim centrom Univerziteta Crne Gore i uz podršku Naučno-tehnološkog parka Crne Gore.