Nikolić: Jakšić-Stojanović je bila kadar u vladama koje je predvodio DPS

"Tako je Jakšić-Stojanović bila član Nacionalnog savjeta za obrazovanje u periodu od 2017. do 2021. godine, odnosno tijela koje je verifikovalo sve važne odluke u obrazovanju Vlade koju je predvodila Demokratska partija socijalista"

6774 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Aktuelna ministarka prosvjete, Anđela Jakšić-Stojanović, aktivni je učesnik svega "što smo uradili obrazovanju", budući da je bila kadar u vladama koje je predvodio DPS, u tijelima koje imaju izuzetan značaj kada je u pitanju obrazovanje, saopštio je danas Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista (DPS).

On je reagovao na jučerašnje saopštenje ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić-Stojanović u kome je ona između ostalog poručila DPS - "nakon svega što ste uradili obrazovanju, odakle vam smjelosti da tražite moju ostavku?"

"Tako je Jakšić-Stojanović bila član Nacionalnog savjeta za obrazovanje u periodu od 2017. do 2021. godine, odnosno tijela koje je verifikovalo sve važne odluke u obrazovanju Vlade koju je predvodila Demokratska partija socijalista", istakao je Nikolić u saopštenju.

On je dodao da je takođe, Jakšić-Stojanović bila članica Radne grupe za pripremu strategije visokog obrazovanja 2016-2020. i članica Radne grupe za pripremu Zakona o visokom obrazovanju.

"Zbog toga gospođo Jakšić-Stojanović, vodite računa kad potpisujete politička saopštenja koja Vam drugi napišu, da birate riječi, jer u suprotnom, ispadate licemjerni i dovodite u pitanje svoj profesionalni integritet. Nemojte da završite kao Saša Mujović, kome je meritokratija zakočila na Marini Jočić, Miju Lekiću i Milutinu Đukanoviću i koji je pod pritiskom i nagovorom drugih, ispao lažov na očigled crnogorske javnosti", poručio je Nikolić.

Bonus video: