CAREP: Pripadnici partija i NVO koje se bave pitanjima RE zajednice da se prijave za trening u Baru

"Trening će takođe biti prilika za pripremu Festivala interkulturalizma, koji će se održati u Nikšiću, gdje će predstavnici političkih partija potpisati memorandum o osnaživanju pripadnika RE zajednice i njihovom uključivanju u politički i društveni život"

1506 pregleda 24 reakcija 0 komentar(a)
Foto: CAREP
Foto: CAREP

Nevladina organizacija (NVO) "Centar za afirmaciju RE populacije – CAREP" pozvala je pripadnike političkih partija i nevladinih organizacija (NVO) koje se bave pitanjima romsko-egipćanske (RE) zajednice da se prijave za trening koji će biti održan u Baru od 25. do 27. oktobra.

"Tokom treninga poseban fokus će biti stavljen na unapređenje političke participacije pripadnika romske i egipćanske populacije kroz dijalog o interkulturalizmu i saradnji s ciljem bolje integracije RE zajednice u društvo. Trening će takođe biti prilika za pripremu Festivala interkulturalizma, koji će se održati u Nikšiću, gdje će predstavnici političkih partija potpisati memorandum o osnaživanju pripadnika RE zajednice i njihovom uključivanju u politički i društveni život", stoji u saopštenju CAREP-a.

Prijave za trening su otvorene do 16. oktobra, a pomenuta nevladina organizacija je, kako stoji u saopštenju, uputila direktan poziv svim politickim partijama koje djeluju u Skupštini Crne Gore, na adrese koje su dostupne na Internetu.

"Imamo molbu – ako smo slučajno propustili neke političke stranke da se prijave i budu učesnici pomenutog treninga. Troškovi organizacije obuke, uključujući pun pansion, su pokriveni", stoji u saopštenju.

Trening se održava u okviru projekta "InterKULTURA: Mladi protiv barijera u Crnoj Gori", koji je podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

"Cilj ovog projekta je unapređenje društvene svijesti mladih u Crnoj Gori o važnosti humanističkih vrijednosti, univerzalnih ljudskih prava, odgovornosti i promocije interkulturalnosti. Projekat će obuhvatiti učesnike iz južne, centralne i sjeverne regije Crne Gore, a kroz niz edukativnih, kulturnih i medijskih aktivnosti podsticaće međusobno razumijevanje i saradnju različitih društvenih grupa, nevladinih organizacija, političkih partija i kulturnih zajednica", istakli su iz Centra za afirmaciju RE populacije.

Bonus video: