AEM: Posljedice za počinioce moraju biti značajnije od osude

Agencija je upozorila da cjelokupna zajednica i njene institucije moraju učiniti dodatan napor da osiguranjem ovih vrijednosti doprinesu razvoju Crne Gore
100 pregleda 1 komentar(a)
Olivera Lakić, Foto: Savo Prelević
Olivera Lakić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.05.2018. 12:11h

Agencija za elektronske medije osudila je kukavički i brutalni napad na novinarku dnevnog lista „Vijesti“ Oliveru Lakić. Iz Agencije su u saopštenju kazali da posljedice za počinioce tog akta, moraju biti mnogo značajnije od društvene osude koja se iskazuje.

Ističu da ovaj zabrinjavajući događaj ne predstavlja prijetnju jednom novinaru već i prijetnju slobodi izražavanja i slobodi medija koje predstavljaju temeljne demokratske vrijednosti ovog društva.

"Posljedice za počinioce ovog akta dostojnog prezira, u kojem je jedan novinar na pragu svog doma napadnut zbog posla kojim se bavi, moraju biti mnogo značajnije od društvene osude koja se iskazuje, jer ovo nije samo pucanj u novinara nego i u vitalne interese države Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Agencija je upozorila da cjelokupna zajednica i njene institucije moraju učiniti dodatan napor da osiguranjem ovih vrijednosti doprinesu razvoju Crne Gore.

Bonus video: