Policajci negirali da je Ivanović udaren u glavu na stadionu

“Ivanović je pred unutrašnjom kontrolom iznio da je prvi udarac u glavu dobio na atletskoj stazi kada je htio da zaštiti maloljetne navijače ‘Budućnosti’ koji su dobili udarce", kazao je Lješković novinarima
2354 pregleda 6 komentar(a)
Povrede koje je navijač Budućnosti zadobio od policijskih pendreka, Foto: Varvar
Povrede koje je navijač Budućnosti zadobio od policijskih pendreka, Foto: Varvar
Ažurirano: 17.04.2019. 16:56h

U nikšićkom Osnovnom državnom tužilaštvu, pred tužiocem Željkom Pejovićem i advokatom Srđom Lješkovićem saslušana su, u svojstvu svjedoka, dva službenik Centra bezbjednosti (CB) Nikšić, na okolnosti događaja u vezi incidenta koji se dogodio nakon fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti. Advokat Aleksandra Čake Ivanovića, Srđan Lješković kazao je da su službenici negirali da je vođa navijača “Varvara” dobio udarac u glavu na stadionu, kao i da su tokom incidenta reagovali samoinicijativno a ne po naredbi nadređenih.

“Ivanović je pred unutrašnjom kontrolom iznio da je prvi udarac u glavu dobio na atletskoj stazi kada je htio da zaštiti maloljetne navijače ‘Budućnosti’ koji su dobili udarce. Ostalo mi je nejasno kako u Crnoj Gori policajac može da postupa bez naredbe nadređenog”, kazao je Lješković novinarima i dodao da je sa pomenutim saslušanjem završen istražni postupak.

Ponovio je da ni on ni tužioc još uvijek nijesu dobili snimak utakmice koji bi pokazao šta se toga dana desilo.

“Niko od svjedoka nije znao da kaže ime čovjeka koji je bio zadužen da snima kompletni događaj. Ako dobijemo snimak, a iskreno se nadamo da će policija izaći u susret, da će snimak pokazati ko je Ivanoviću na atletskoj stazi nanio povredu glavu. Ivanović za djelo koje mu se stavlja na teret odgovaraće, ali neko mora da odgovara i za djelo načinjeno nad njim”.

Lješković se nada da će tužilac i u tom predmetu postupiti kao i protiv njegovog branjenika i policajcima koji su nanijeli povrede Ivanoviću odrediti pritvor.

“Kada otkrije, za sada još uvijek NN lica, nadam se da će i njima odrediti mjeru pritvora da ne bi ponovili krivično djelo prema nekom navijaču ‘Budućnosti’, kao što je mom branjeniku određen pritvor da ne bi, kada se nađe na slobodi, ponovio djelo koje mu se stavlja na teret”.

Bonus video: