Radnik povrijeđen na izgradnji petlje van životne opasnosti

Iako je bio životno ugrožen, ljekari Kliničkog centra (KCCG) uspjeli su juče da stabilizuju njegovo zdravstveno stanje
7500 pregleda 8 komentar(a)
Radnik je teže povrijeđen u podgoričkom naselju:  Sa gradilišta na Smokovcu, Foto: Boris Pejović
Radnik je teže povrijeđen u podgoričkom naselju: Sa gradilišta na Smokovcu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.08.2019. 12:49h

Zdravstveno stanje građevinskog radnika, koji je povrijeđen na izgradnji prioritetne dionice auto-puta Bar - Boljari, juče je stabilizovano i van je životne opasnosti, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

On je u ponedjeljak teže povrijeđen na Smokovcu, gdje radove izvodi građevisnka firma “Bemax”, podizvođač kineske kompanije za izgradnju puteva i mostova (CRBC). Iako je bio životno ugrožen, ljekari Kliničkog centra (KCCG) uspjeli su juče da stabilizuju njegovo zdravstveno stanje.

Iz KCCG-a nijesu željeli da saopšte šta se dešava sa pacijentom, jer “u skladu sa zakonima Crne Gore informacije o zdravstvenom stanju pacijenata drugim licima mogu davati samo uz saglasnost pacijenta ili člana uže porodice”.

Direktor kompanije “Bemax” Veselin Kovačević nije želio da komentariše nezgodu jer, kako tvrdi, nije riječ o njihovom radniku.

“Nijedan radnik ‘Bemaksa’ nije povrijeđen u 2019. godini”, saopštio je Kovačević “Vijestima”.

U CRBC-u tvrde da ne može biti riječ o njihovom radniku, jer na Smokovcu gradi samo crnogorski podizvođač - građevinska firma “Bemax”. Saopštili su da tamo nijesu angažovani radnici njihove kompanije.

I Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da na tom dijelu radove izvodi kompanija “Bemax”, ali nijesu sa sigurnošću znali čiji je radnik povrijeđen.

Iz tog resora su, međutim, potvrdili da je radnik van životne opasnosti i da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Od 2015. godine, kada je počela izgradnja dionice Smokovac-Uvač-Mateševo, na radovima su poginula četiri radnika. Svi su bili radnici kineske kompanije CRBC.

Bonus video: