Mustafa iz ćelije naručio bombu?

Iz Uprave policije saopšteno da je uhapšen Z.P. za kojeg se sumnja da je zajedno sa M.E. koji se nalazi u Istražnom zatvoru, naručio izvršenje krivičnog djela na štetu Burića
12817 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 18.03.2020. 22:36h

Edmond Mustafa i Zoran Perović nalogodavci su bombaškog napada na kuću zatvorskog službenika Saše Burića.

To su saopštili iz Uprave policije, objašnjavajući da su u nastavku akcije kodnog naziva "Grupa" službenici Centra bezbjednosti Podgorica procesuirali i saizvršioca - Miljana Dujovića i Nikolu Cupaća.

Zbog aktiviranja eksplozivne naprave u dvorištu kuće šefa sprovodničke službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ranije je uhapšen Stefan Marković (23).

"Tri lica su lišena slobode dok se jedan osumnjičeni nalazi u Istražnom zatvoru i protiv njega je podnijeta krivična prijava",saopštili su iz UP.

Objasnili su da su uhapsili Perovića, kojeg sumnjiče da je sa Mustafom koji se nalazi u Istražnom zatvoru, naručio izvršenje krivičnog djela na štetu Burića.

"Zbog sumnje da su saizvršioci u ovom krivičnom djelu slobode su lišeni i M.D. i N.C... Zbog sumnje da je aktivirao i bacio ručnu bombu u dvorište porodične kuće sluzbenika UIKS-a prije tri dana lišen slobode S.M.", piše u saopštenju.

Markovića sumnjiče da je 11. februara aktivirao ručnu bombu u dvorištu Burićeve kuće.

"I tada je prouzrokovana veća materijalna šteta kako na stambenom objektu tako i na vozilima oštećenog kao i vozilima koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, odnosno u komšiluku. On se sumnjiči za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu službenika UIKS-a. Z.P. i M.E. se terete za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja.

U toku su policijsko – tužilačke aktivnosti u odnosu na ova lica, a danas je policija na više lokacija vršila pretrese prostorija koje koriste osumnjičeni. O aktivnostima je upoznato nadležno državno tužilaštvo", kazali su iz policije.

Mustafa je u avgustu prošle godine uhapšen u Perovićevoj kući u podgoričkom naselju Gornja Gorica.

Za njim je tada bila raspisana potjernica zbog nasilničkog ponašanja.

Uhapšeni zbog bombaškog napada na kuću službenika UIKS-a u policijskoj evidenciji vode se kao članovi barskog kriminalnog klana.

Bonus video: