Osumnjičen za pokušaj ubistva Vujačića: Jovović uhapšen nakon dva dana

Podgorička policija uhapsila osumnjičenog za pokušaj ubistva Stefana Vujačića

5808 pregleda 0 komentar(a)
Uviđaj nakon ranjavanja Vujačića, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ranjavanja Vujačića, Foto: Savo Prelević

Tridesetčetvorogodišnji Vladimir Jovović uhapšen je juče zbog sumje da je prije par dana pokušao ubiti sugrađanina Stefana Vujačića (30).

Iz Uprave policije saopšteno je da Jovovića, koji je bezbjednosno interesantno lice, sumnjiče da je sugrađanina pokušao ubiti 19. avgusta.

“U Ulici Svetozara Markovića u Podgorici je 19. avgusta došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane bezbjednosno interesantnog lica V. J. (34), a na štetu S. V. (30) kojom prilikom je S. V. zadobio povrede. V. J. se nakon ovoga događaja udaljio s lica mjesta i podgorička policija je intenzivno tragala za njim. Nakon prikupljenih informacija, operativnih saznanja i lociranja stana u kojem se sakrivao, V. J. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju s krivičnm djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom državnom tužiocu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon ranjavanja Vujačića, jedan od očevidaca ispričao je “Vijestima” da je Jovović tog dana oko 15.50 sati, naoružan utrčao u kancelariju u kojoj su bili tridesetogodišnjak i još četvorica muškaraca, a potom im naredio da se postroje.

“Bio je u nekom delirijumu, vikao je i vitlao pištoljem, a potom je opalio metak. Hitac je pogodio Vujačića u ruku i stomak”, kazao je sagovornik “Vijesti”. Ispričao je i da Jovović prije pucnjave nije imao sukob sa zaposlenima u kancelariji u koju je utrčao naoružan.

“On stanuje u ulazu u kojem je, u prizemlju, kancelarija. Navodno, posvađao se s nekim iz zgrade, a potom potpuno pomahnitalo utčao u kancelariju, divljao i pucao”, rekao je isti sagovornik.

Nakon ranjavanja Vujačića iz Uprave policije nezvanično su kazali da taj tridesetogodišnjak nema krivični dosije, ali da ga ima Jovović.

“Jovović je više puta hapšen. Nedavno mu je, na provjeru, oduzet automobil. Vujačić nije registrovan kao počinilac krivičnih djela”, kazao je izvor iz UP.

Bonus video: