Sudije će o krivici Vujića i ekipe

U tom predmetu tužioci su obezbijedili svjedoka saradnika - Miloša Đuričkovića

6069 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Specijalni tužilac Veljko Rutović dostavio je Višem sudu na potvrđivanje optužnicu kojom za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića tereti Krsta Vujića, Dina Ibrahimovića, Miloša Komara, Igora Glavaša i Milog Bajramovića, koji je označen kao egzekutor.

U tom predmetu tužioci su obezbijedili svjedoka saradnika - Miloša Đuričkovića, koji je nakon hapšenja priznao da je pomogao ubici nakon zločina 13. februara u Herceg Novom.

Ispričao je da je Bajramovića motociklom prevezao sa mjesta zločina, a kasnije i zapalio taj dvotočkaš.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi na osnovu kojih SDT vjeruje da je Glavaš pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića.

On je, tvrdi SDT, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznate osobe motocikl „piaggo“, koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

Navodno, odvezao ga je do Herceg Novog, gdje ga je u mjestu Zelenika predao Vujiću i Bajramoviću.

Nakon egzekucije, Bajramović je, kako pokazuje istraga, pobjegao prema Ulici Bokeške brigade, gdje ga je na motociklu "piaggio" sačekao Vujić, poslije čega su se udaljili u pravcu mjesta Sasovići, gdje su, kako se sumnja, zapalili motocikl i oružje.

Šćepan Roganović je treća žrtva u toj porodici u nastavku obračuna dviju kotorskih kriminalnih grupa.

Njegov otac Niko Roganović ubijen je u julu 2017. godine na Savini, a brat od strica Vladimir Roganović ubijen je u decembru 2018. u Beču.

Niko Roganović stradao je tri mjeseca nakon što su ispod vozila njegovog sina Duška Roganovića postavili eksploziv.

Duško Roganović teško je povrijeđen u toj eskploziji - nakon koje su mu ljekari amputirali obje noge.

Bonus video: