Cetinjanima potvrđena optužnica za utaju poreza i pranja novca

Tužilaštvo je dokumentacije 11 kompanija, preko kojih je ova kriminalna grupa nezakonito poslovala, tužilaštvo je utvrdilo da je oprano 3.000.000 eura i utajeno 700.000 eura poreza

7157 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Getty Images
Ilustracija, Foto: Getty Images

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu specijalnog državnog tužilaštva, protiv grupe okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije, utaju poreza u iznosu od 700.000 evra i pranja novca u iznosu od tri miliona evra, kazala je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv kriminalne grupe Cetinjana okrivljenih Sava Lipovine i Ivana Jovanovića, odgovorne da je koristeći poslovne i privredne strukture oprala i utajila višemilionski iznos.

Tužilaštvo je dokumentacije 11 kompanija, preko kojih je ova kriminalna grupa nezakonito poslovala, tužilaštvo je utvrdilo da je oprano 3.000.000 eura i utajeno 700.000 eura poreza.

Na optužnici su pored Lipovine i Jovanovića, Darko Đ. Drašković, Dejan N. Radović, Ivan Z. Tomašević, Filip Z. Lalović, Predrag S. Raičković, Dragan. D. Burić, Aleksandar K., Davor Ž. Perović, Nikola V. Božović i Jasmin M. Košuta, te pravnih lica "Forest Group" Cetinje, "CDT Gradnja" Cetinje, "ITD CT", "Dil Komerc" Podgorica, "Vectors" DOO Cetinje, "Klin Ekspres", "Parmos DD Podgorica, "MK Green Factory" DOO Tivat, "Perović DN Kompani" Kotor, "House keeping" i "Mermer i graniti košuta".

Bonus video: