I Agović dio grupe bombaša?

Specijalno tužilaštvo identifikovalo još jednog člana organizacije sada pokojnog Stevana Stamatovića

21662 pregleda 3 komentar(a)
Uviđaj nakon pronalaska bombe ispod automobila Zekovića, Foto: Filip Roganović
Uviđaj nakon pronalaska bombe ispod automobila Zekovića, Foto: Filip Roganović

Podgoričanin Saša Agović identifikovan je kao još jedan član kriminalne organizacije ubijenog Stevana Stamatovića, koja je u maju 2017. godine planirala likvidaciju Radojice Zekovića, postavljanjem bombe ispod njegovog automobila.

To je Vijestima nezvanično potvrđeno iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Prema istim informacijama, taj dvadesetsedmogodišnjak nedavno je uhapšen po nalogu specijalnog tužioca Saše Čađenovića, nakon čega mu je sudija za istragu odredio pritvor.

Taj osumnjičeni, rekao je izvor Vijesti, tokom saslušanja pred Čađenovićem, iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu i ne odgovara na postavljena pitanja.

Kako objašnjava sagovornik Vijesti, Agović se tereti da je bio dio kriminalne grupe koju je krajem 2016. godine na teritoriji Podgorice i Berana stvorio sada pokojni Stevan Stamatović.

Osim njega, članovi kriminalne grupe postali su i Dejan Deletić, Aleksandar Bojović, Milan Lješnjak, Stefan Balević, sada pokojni Đorđe Božović...

Namjera te organizacije, kako piše, bila je izvršenje teških krivičnih djela, a svaki član je imao unaprijed određen zadatak i ulogu.

Prema dokazima do kojih je došlo SDT, Agović je prihvatio da postupa po naredbama i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, koja su mu prenesena preko drugih pripadnika, odnosno da nabavlja, drži i čuva sredstva za izvršenje krivičnih djela - oružje i eksplozivna sredstva.

Pored toga, njegov zadatak bio je i da skriva prevozna sredstva namijenjena za izvršenje krivičnih djela...

Vijeće sutkinje Višeg suda u Podgorici Ane Vuković, u novembru prošle godine sve optužene oglasilo je krivim - takozvana Stamatovićeva grupa tada je osuđena na ukupno 41 godinu zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja likvidicije Nikšićanina Radojice Zekovića.

Stamatović je osuđen na 12 godina, a saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po devet i po godina robije.

Aleksandar Bojović i sada pokojni Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Zbog presude, tada je javno reagovala Stamatovićeva supruga Mileva - ističući da je njen muž osuđen bez ijednog dokaza, a da je tome prethodio višegodišnji policijski i medijski progon.

“Prvenstveno kao majka i supruga želim da javnosti i sutkinji kažem da nikada nisam pozvana da dam izjavu u tom procesu... Naš porodični progon počinje iznošenjem teških neistina u medijima, zbog čega smo se osjetili ugroženo i unajmili obezbjeđenje”, navela je između ostalog u pismu.

Ubijeni pred suprugama i djecom

Stamatović i Igor Dedović ubijeni su 19. januara u Atini.

Jedni od navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana likvidirani su u restoranu u atinskom kvartu Vari.

Grčki mediji tada su objavili da je u njih ispaljeno najmanje 24 hica...

Podgoričanin i Kotoranin u Grčkoj su boravili posljednjih nekoliko mjeseci prije smrti, a u tu državu navodno ušli su sa lažnim dokumentima.

Ubijeni su pred suprugama i dvoje maloljetne djece, a naočigled desetak zaposlenih u restoranu i brojnih gostiju.

Četvorica maskiranih muškaraca ušla su u taj restoran i dok su dvojica držala ostale goste na nišanu, dvojica su pucala Dedoviću i Stamatoviću u glavu i grudi. Za nepun minut izašli su iz restorana i pobjegli crnim džipom.

Bonus video: