Mašan Čogurić osuđen na 20 godina zatvora

Sudija je rekao da se preinačava presuda Višeg suda u Podgorici, i uvažena žalba tužioca

45728 pregleda 483 reakcija 33 komentar(a)
Čogurića dovode u danilovgradski sud (Arhiva), Foto: Luka Zeković
Čogurića dovode u danilovgradski sud (Arhiva), Foto: Luka Zeković

Apelacioni sud izrekao je presudu Mašanu Čoguriću kojom je ponovo osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva braće Danijela i Davorina Ćulafića.

Presudu je izrekao sudija izvjestilac Zoran Smolović

Sudija je rekao da se preinačava presuda Višeg suda u Podgorici, i uvažena žalba tužioca.

Vrhovni sud Crne Gore je u decembru prošle godine ukinuo presudu Apelacionog suda kojom je Čogurić osuđen na 20 godina zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane Ćulafića 15. februara 2014. u kafe baru "Moskva” u Podgorici.

Predmet je vraćem tom sudu na ponovni postupak i odlučivanje.

Vijeće Apelacionog suda je u junu prošle godine izreklo drugostepenu presudu, tako što je preinačio raniju prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici samo u dijelu visine izrečene i osudio Mašana Čogurića na 20 godina zatvora zbog ubistva u prekoračenju granica nužne odbrane braće Danijela i Davorina Ćulafića 15. februara 2014. godine u kafe baru "Moskva" u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Pravna kvalifikacija je ostala neizmijenjena kako je to utvrdio i Viši sud u Podgorici, da je Čogurić sa umišljajem izvršio krivično djelo "teško ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane".

Prethodno je Čogurić dva puta osuđivan u podgoričkom Višem sudu, na 13 godina zatvora zbog ubistva u prekoračenju nužne odbrane.

Bonus video: