Zaplijenjena 323 kilograma marihuane na Dračenovcu, jedna osoba uhapšena

U saopštenju Uprave prihoda i carina se navodi da je droga, upakovana u više pojedinačnih pakovanja, pronađena u skrivenom bunkeru na vozilu namijenjenom krijumčarenju

17721 pregleda 7 komentar(a)
Zaplijenjena droga, Foto: Uprava prihoda i carina
Zaplijenjena droga, Foto: Uprava prihoda i carina
Ažurirano: 18.08.2021. 21:59h

Jedna osoba uhapšena je nakon što je na graničnom prelazu Dračenovac spriječeno krijumčarenje 323 kilograma marihuane, saopšteno je iz Uprave policije. Droga je pronađena prilikom kontrole kamiona na izlazu iz Crne Gore.

Uprava prihoda i carina saopštila je ranije da je na tom graničnom prelazu spriječen šverc skanka. Naveli su su njihovi službenici akciju sproveli u koordinaciji sa Odsjekom za suzbijanje krijumčarenja i Upravom policije.

Droga je pronađena u kamionu crnogorskih tablica koji se kretao iz pravca Rožaja ka Srbiji.

U saopštenju Uprave prihoda i carina se navodi da je "roba", upakovana u više pojedinačnih pakovanja, pronađena u skrivenom bunkeru na vozilu namijenjenom krijumčarenju.

"U saradnji sa Upravom policije u daljem postupku biće potvrđen sastav predmetne materije i porijeklo iste, radi daljeg procesuiranja predmeta i utvrđivanja kriviične odgovornosti lica koje je upravljalo motornim vozilom. Navedena aktivnost samo je jedna u nizu koje se sprovode u carinskim ispostavama u kontinuitetu radi otkrivanja i sprečavanja svih vidova prekograničnog krijumčarenja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: