Formiran predmet zbog pucnjave tokom protesta na Belvederu

"Vijestima" je potvrđeno da se radi o autentičnom policijskom audio-snimku dokumentovanom u Tehnici Uprave policije

25573 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Osnovno državno tužilaštvo Cetinje formrialo je predmet povodom moguće upotrebe vatrenog oružja na Cetinju 5. septembra, kazao je "Vijestima" rukovodilac tog tužilaštva Duško Milanović.

RTCG je jutros objavio audio snimak, na kome se, kako kažu, čuje komunikacija šefa Centra bezbjednosti Podgorica, Gorana Jokića, koji preko radio veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

"Vijestima" je potvrđeno da se radi o autentičnom policijskom audio-snimku dokumentovanom u Tehnici Uprave policije.

Snimak navodno svjedoči o drami u tjesnacu magistralnog puta kod Auto-moto društva na blokadi demonstranata iz pravca Budve, gdje se tog jutra dogodio i najžeći otpor pokušaju raščišćavanja barikada.

Na audio - snimku nema podatka o tome kada se pucnjava dogodila, ali prema podacima UP, sve se odigralo petnaestak minuta prije 8 časova u nedjelju ujutro.

Reporteri "Vijesti", ali i novinari drugih medija su u tom periodu svjedočili da se nekoliko puta pucalo.

Dio građana, koji se protivio ustoličenju Joanikija u Cetinjskom manastiru, je 4. septembra formirao barikadu na Belvederu, na putu Podgorica-Cetinje. Prilaze Prijestonici, iz pravca Podgorice i Budve, okupljeni su blokirali kako bi onemogućili dolazak patrijarha Porfirija i sveštenstva SPC u Prijestonicu.

Bonus video: