Jevtić priznao krivicu, ali se ne sjeća baš svega

”Sad nekako ne mogu da budem siguran da li sam ja naknadno sjetio pojedinosti tog događaja, ili je to sve proizvod onog što sam vidio na snimku. Sve mi se to nekako pomiješalo”, rekao je Jevtić.

9822 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Kriv sam i odgovoran, rekao je juče u sudnici nikšićkog Osnovnog suda Miloš Jevtić, optužen za nasilničko ponašanje na štetu novinarke “Vijesti” Jelene Jovanović i policajca Milinka Dragića.

Ipak, kazao je da se ne sjeća da je nekim predmetom 14. marta pogodio novinarku, niti policajca, kao i da se to ne vidi na snimku Televizije Vijesti, koja je uživo prenosila događaje iz Nikšića.

Pred sudijom Vukotom Vujačićem, juče je saopštio da priznaje krivično djelo koje mu se stavlja na teret i krivicu za isto, ističući da želi da iznese odbranu. Objasnio je i da se, nakon saslušanja kod tužioca, počeo prisjećati događaja od 14. marta - “onako kroz maglu”...

”A i kad sam vidio snimak ovog događaja, postao sam nekako svjestan nekih činjenica. Doduše, prisjetio sam se da je došlo do nekog konflikta između mene i Dragić Milinka i da sam ga gađao jednom gumom. To se vidi i na video snimku i toga sam se uglavnom prisjetio kada sam vidio taj video snimak, ali ne mogu da se sjetim da sam po drugi put nečim gađao i pogodio oštećenu Jovanović Jelenu. Ni na video-snimku koji sam gledao na televiziji nikako nijesam mogao da vidim da sam dva puta gađao nekim predmetom. Vidi se na tom snimku da gađem jedan put, jednim predmetom, prvo sam mislio da je to brisač, ali se posle ispostavilo da je to bila neka guma, ali ne vidi se da sam tim predmetom pogodio oštećenu Jelenu. Ni Jelenu, ni Dragića, to se na snimku ne vidi”, rekao je on.

Dodao je da se snimak prekida u trenutku kada predmet kojim je gađao “počinje da leti kroz vazduh”: “Na snimku se ne vidi da ja pogađam nekog, ali Jelena kaže da sam ja nju tada pogodio”, kazao je optuženi.

Ponovio je isto što i kod tužioca Rajka Lopičića - da se ne sjeća ničega što se tog dana dogodilo, jer je bio pod uticajem alkohola, već da zna ono što je vidio na snimku.

”Sad nekako ne mogu da budem siguran da li sam ja naknadno sjetio pojedinosti tog događaja, ili je to sve proizvod onog što sam vidio na snimku. Sve mi se to nekako pomiješalo”, rekao je Jevtić.

Punomoćnik oštećene Jovanović, advokat Mladen Tomović, prigovorio je odbrani Jevtića u dijelu koji se razilazi sa izjavom novinarke.

Oštećena je ponovila izjavu datu tužilaštvu, navodeći da se dobro sjeća da je okrivljeni predmet kojim je pogodio u predjelu glave uzeo prvo u lijevu ruku, a onda ga prebacio u desnu i gađao...

”Nije gađao prema policajcu Dragiću, nego pravo ka meni i pogodio me. To se dobro vidi na snimku koji imam kod sebe i na snimku Televizije Vijesti”, rekla je ona.

Odgovarajući na njeno pitanje, Jevtić je rekao da ne zna sa sigurnošću kojim predmetom je pogodio.

Jovanović je sudu predložila da se kao dokaz provedu snimci tog događaja - onaj koji je ona zabilježila telefonom i snimak emitovan na TV Vijesti.

”Na mom snimku se ne vidi da je Jevtić još neki put, prije ili kasnije, gađao nekim drugim predmetom Dragića ili bilo kog drugog”, rekla je ona.

Dragić, koji je na saslušanju tvrdio da je Jevtić i njega pogodio, juče se nije pojavio na pretresu.

Novinarka je u sudnici rekla da zna da ne može uticati na kaznu okrivljenom, ali da bi voljela da to bude novčana u korist djece: “Znam da ne mogu da utičem na kaznu koju će, po mom mišljenju, sud odrediti, odnosno izreći okrivljenom, ali kada bih mogla da se pitam, tražila bih da mu se izrekne novčana kazna u korist djece”.

Sudija Vujačić prihvatio je predlog i naložio da se u nastavku dokaznog postupka od Televizije Vijesti i Daily pressa pribave video snimci tog događaja.

Bonus video: