I Lalović pisao poruke preko SKY aplikacije?

Prema saznanjima Vijesti Lalović je "pao" nakon što je SDT-u putem međunarodne pravne pomoći dostavljena komunikacija sa kriptovane SKY ECC aplikacije, među kojom su i njegove poruke, navodno slate pripadnicima kriminalne grupe odgovorne za ranjavanje Lakić

28391 pregleda 12 komentar(a)
Privođenje Lalovića i Karadžića, Foto: Printscreen
Privođenje Lalovića i Karadžića, Foto: Printscreen

Uhapšeni policajac Darko Lalović pred specijalnim državnim tužiocima negirao je da je član organnizovane kriminalne grupe koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke Olivere Lakić u maju 2018. godine.

On je nešto pije 21 sat sproveden u zgradu SDT-a.

Njegov branilac, advokat Bojan Korać, rekao je "Vijestima" da je postupak označen stepenom tajnosti i da ne može davati izjavu.

Laloviću i Nikšićaninu Branislavu Karadžiću lisice na ruke danas su stavljene po nalogu SDT-a.

Prema saznanjima Vijesti Lalović je "pao" nakon što je SDT-u putem međunarodne pravne pomoći dostavljena komunikacija sa kriptovane SKY ECC aplikacije, među kojom su i njegove poruke, navodno slate pripadnicima kriminalne grupe odgovorne za ranjavanje Lakić.

Karadžića sumnjiče da je tokom pripreme napada na istraživačku novinarku pratio Lakićevu i podatke o njenom kretanju javljao članovima klana.

Vijesti su nedavno objavile da su među kriptovanim porukama i prepiska činovnika tužilaštva, suda, policije.

Lalović je dugogodišnji službenik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, i bio je zadužen za bezbjednost predsjednice Vrhovnog suda.

Bonus video: