Zbog prodaje kokaina Vukaniću optužnica, Šekularcu pola godine kućnog pritvora

Vukanić je, prema optužnici, neutvrđenog dana od 1. do 5. septembra prošle godine u Beranama za neutvrđeni iznos prodao sugrađaninu Dimitriju Šekularcu 2,2 grama kokaina, koje je ovaj kupio radi dalje prodaje

8861 pregleda 5 komentar(a)
Drogu pronašli službenici policije (ilustracija), Foto: shutterstock.com
Drogu pronašli službenici policije (ilustracija), Foto: shutterstock.com

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu Draženu Vukaniću iz Berana zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Za isto djelo bio je osumnjičen i njegov sugrađanin Dimitrije Šekularac, ali je ranije zaključio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom, za šta je osuđen na šest mjeseci zatvora u prostorijama u kojima živi, uz primjenu elektronskog nadzora, kao i na novčanu kaznu u iznosu od 1. 000 eura, koju je dužan da plati u roku tri mjeseca.

Vukanić je, prema optužnici, neutvrđenog dana od 1. do 5. septembra prošle godine u Beranama za neutvrđeni iznos prodao sugrađaninu Dimitriju Šekularcu 2,2 grama kokaina, koje je ovaj kupio radi dalje prodaje.

Drogu upakovanu u sedam ručno pravljenih zamotuljaka kod Šekularca, su 21. septembra prošle godine pronašli službenici Centra bezbjednosti Berane.

Dan kasnije, prilikom pretresa stana Vukanića, u Podgorici, službenici Centra bezbjednosti Berane pronašli su u njegovoj spavaćoj sobi još 1,8 grama kokaina.

Saopšteno je da je droga, u sedam ručnih zamotuljaka, bila sakrivena u kožnoj jakni, u plakaru u spavaćoj sobi.

Bonus video: