Goluboviću 28 mjeseci zbog prodaje heroina i nedozvoljenog držanja oružja

Golubović je zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga osuđen na dvije godine, a za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna u trajanju dvije godine i četiri mjeseca

6579 pregleda 7 komentar(a)
Berane (Ilustracija), Foto: Tufik Softić
Berane (Ilustracija), Foto: Tufik Softić

Apelacioni sud Crne Gore opravosnažio je presudu bjelopoljskog Višeg suda kojom je Beranac Marjan Golubović osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi u presudi, Golubović je kriv što je 14. marta oko 19.30 časova, na parking prostoru ispred jedne zdravstvene klinike u Beranama u vozilu “Audi A4” (BA BA 808), vlasništvo Rista Golubovića, neovlašćeno radi prodaje držao drogu heroin upakovanu u pet ručno pravljenih zamotuljaka od papira, u ukupnoj količini od 1. 331 grama.

Istom prilikom je, bez odgovarajuće isprave o oružju, na javnom mjestu nosio pištolj “zastava”, kalibra 7,65 milimetara sa četiri metka u okviru. Viši sud je izrekao i bezbjednosnu mjeru trajnog oduzimanja pištolja, a nakon izricanja presude ukinut mu je pritvor.

Golubović je zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga osuđen na dvije godine, a za nedozvoljeno držanje oružja šest mjeseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna u trajanju dvije godine i četiri mjeseca.

Bonus video: