Albanskom državljaninu zatvor zbog napada u bolnici Meljine

"Okrivljenom H.A. je dežurni sudija Andrija Vojvodić, nakon sprovedenog hitnog prekršajnog postupka, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 (dvadeset) dana, te je određeno da se isti odmah uputi na izdržavanje izrečena kazne u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu”

4094 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenje u Herceg Novom, Andrija Vojvodić izrekao je kaznu zatvora od 20 dana albanskom državljaninu H. A. (43) koji je fizički napao prevodioca za albanski jezik u bolnici Meljine.

Kako je saopštio predsjednik Suda, sudija portparol Marko Đukanović u sud su službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, prinudno doveli albanskog državljanina kome je na teret stavljeno da je narušio javni red i mir, tako što je počinio prekršaj iz člana 10 stav 2 Zakona o javnom redu i miru.

“Okrivljeni je 28. februara , u večernjim časovima u Opštoj bolnici Meljine, na odjeljenju hirurgije, fizički napao prevodioca za albanski jezik, oštećenog P.P., kome je zadao jedan udarac zatvorenom šakom u predjelu glave, da bi nakon toga, na parking prostoru ispred Stanice policije CB Herceg Novi, ponovo fizički napao oštećenog P.P., zadajući mu udarac nogom u predjelu stomaka. Okrivljenom H.A. je dežurni sudija Andrija Vojvodić, nakon sprovedenog hitnog prekršajnog postupka, izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 (dvadeset) dana, te je određeno da se isti odmah uputi na izdržavanje izrečena kazne u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu”, saopštio je Đukanović.

Bonus video: