Ljubišić: Nakon što je prebio Pantovića, Ašanin me molio da izgladim situaciju

Pantović je kazao da je pucao u Ašanina nakon njegovog maltretiranja i kada je počeo da prijeti kakve će gadosti raditi njegovoj 12-godišnjoj kćerki i dvije godine starijem sinu, te da je pucao u želji da se odbrani

26703 pregleda 5 komentar(a)
Pantović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Pantović (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Goran Pantović i sada pokojni Zoran Ašanin imali su zajedničke poslove i novčane transakcije, a prošle godine u ovo vrijeme, Ašanin je u Mojkovcu pretukao Pantovića, rekao je Igor Ljubišić na suđenju u Višem sudu u Bijelom Polju.

Pantović, koji je prema policijskoj evidenciji član kavačkog kriminalnog klana, pred sudijom tog suda Draganom Mrdakom odgovara zbog ubistva šezdesetpetogodišnjeg Ašanina - 25. aprila prošle godine u restoranu "Krstac".

Ljubišić je kazao da odlično poznaje obojicu i da su prvih godina bili u dobrim odnosima.

"Bio sam u društvu Gorana Pantovića kada je ispred lokala u centru grada po njega došao Ašanin i odvezao ga u nepoznatom pravcu, nakon čega je poslije nekog vremena došao sav krvav. Goran je bio komplet krvav, vrat, ruke, roba…Na lijevoj strani oko oka je imao veliki otok, neku fleku i hematom na zadnjem dijelu glave. Ispričao mi je je da ga je Ašanin odvezao u neko selo, gdje ih je čekao još jedan čovjek, koji ga na ulazu udario s leđa, a da ga je potom Zoran više puta pendrekom udarao po licu", kazao je Ljubišić.

Da je Ašanin učestvovao u prebijanju Pantovića zna, jer je Ašanin više puta pozivao telefonskim putem.

"Zoran je tražio od mene da izgladim tu situaciju sa Goranom, govoreći mi da mu je krivo, ali da ga je iznervirao", kazao je on.

Pozadina tih dešavanja, objasnio je, datira od prije više od 10 godina, kada je, kako priča Ljubišić, Ašanin i Pantović zajedno kupili dvije garsonjere u zgradi u izgradnju u Budvi, od sada pok. Šćepa Roganovića.

Ljubišić je vidio kada je Pantović donio 20.000 eura i dao Zoranu Ašaninu, na ime udjela u kupovini dvije zajedničke garsonjere.

"Sve je to oko te proklete garsonjere. Onda je bila priča da je Ašanin prodao taj stan, kupcu kojem je odgovaralo da se probije zid između dvije garsonjere i da napravi veći stan, ali da je Pantović i dalje potraživao svoj dio uloga - 20.000 eura. Ašanin je govorio Pantoviću da će dobiti pare kada proda stan, a ovaj je tvrdio da je on već prodao stan i uzeo pare, tražeći svoj ulog od te, da kažem proklete garsonjere", kazao je Ljubišić.

Napomenuo je da je Zoran Ašanin uvijek sa sobom, u desnom džepu, nosio pištolj 6,35 milimetara, kao i da je stalno kod sebe imao mnogo novca.

Da je Pantović dao novac na ime kupovine garsonjere potvrdio je i elektortehničar Dragan Bandović, koji je takođe bio prisutan, ističući da ne zna o kom iznosu je riječ.

"Falilo je novca da sa šest mojih ljudi nastavimo radove na novoj zgradi, oko premještanja struje i vode na jedan stan, i nakon toga smo krenuli dalje sa radovima", kazao je Bandović.

I on je bio u društvu Pantovića u Mojkovcu, kada je pretučen, ali ne zna pozadinu tih dešavanja, samo je čuo kada je Goran rekao "da je imao neku raspravu".

Taksista Stefan Rosić iz Mojkovca je kazao da ga je, nekoliko dana prije ubistva, Zoran Ašanin tražio da Goranu Pantoviću ponese neke pare u Sarajevo, gdje se trenutno nalazio, ali da nije mogao, jer nije imao zeleni karton.

Pantović je kazao da je pucao u Ašanina nakon njegovog maltretiranja i kada je počeo da prijeti kakve će gadosti raditi njegovoj 12-godišnjoj kćerki i dvije godine starijem sinu, te da je pucao u želji da se odbrani.

Prema optužnici koju je potvrdio Viši sud, Pantović je 25. aprila, u ugostiteljskom objektu "Krstac" u istoimenom mjestu kod Mojkovca, na podmukao način lišio života Ašanina.

U istom predmetu suđeno je i Velimiru Ljujiću (66) iz Mojkovca, zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenja djela, ali je zbog smrti, protiv njega obustavljen postupak.

Suđenje će biti nastavljeno 9. maja.

Bonus video: