Svađa roditelja u OŠ "Milorad Musa Burzan", intervenisala policija

Prema saznanjima Vijesti jedna od učenica već drugu godinu je žrtva vršnjačkog nasilja

23673 pregleda 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog svađe roditelja učenika osmog razloga Osnovne škole (OŠ) "Milorad Musa Burzan", u toj podgoričkoj školi danas je intervensiala policija, potvrđeno je Vijestima nezvanično iz Uprave policije.

Iz te bezbjednosne institucije pojasnili su da su njihovi službenici intervenisali nakon što je prijavljeno da je došlo do verbalnog sukoba roditelja nekoliko dječaka.

Prema saznanjima Vijesti jedna od učenica već drugu godinu je žrtva vršnjačkog nasilja.

Njeni roditelji tvrde da su upravi škole, razrednom starješini, a potom i nadležnim službama prijavljivali da im dijete trpi verbalno, emocionalno i psihološko nasilje.

"Zbog zanemarivanja problema od strane uprave škole, razredonog starješine danas je došlo do eskalacije problema u školi i morali su intervenisati službenici Centra bezbjednosti Podgorica. Obraćali smo se i Ombudsmanu, samo je on imao sluha za naš problem", kazali su.

Oni su apelovali na nadležne da se uključe u rješavanje problema u toj školi, kako bi se zaštitila prava djece, ali i kako se ne bi ponovio sukob roditelja.

"Samo želimo da se zaustavi nasilje. Našem djetetu u školi nije pružena zaštita i ono mora da posjećuje psihologa", rekli su roditelji.

Vijestima je poznat identitet aktera događaja, ali ga neće objaviti u cilju zaštite interesa djece.

Roditelji zlostavljane djevojčice kazali su da su joj djeca iz razreda prijetili da će završiti u grobu.

Bonus video: