Bar: Uhapšene dvije osobe zbog ugrožavanja sigurnosti i napada na službeno lice

"G.M. je verbalno uznemiravao zaposlene Islamskog centra u Starom Baru. On je nakon toga u prostorijama dežurne službe upućivao policijskim službenicima riječi prijeteće sadržine, uz prijeteću gestikulaciju"

12387 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija podnijela je krivične prijave protiv R.D. i G.M. zbog, kako se navodi u saopštenju Uprave policije, krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Bar 22. avgusta u 9.55 časova menadžer jednog stambenog kompleksa u ovom gradu prijavio je vlasnika jednog od stanova u kompleksu R.D. Nakon verbalne prepirke R.D. je uputio prijeteće riječi oštečenom i u predjelu lica, koristeći biber sprej, isprskao lice koje je prijavilo događaj i još jednu osobu", navode iz UP.

Dodaju da je o događaju upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se izjasnio da se u radnjama R.D. stiču elemenati bića krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Po nalogu tužioca R.D. je uhapšen i priveden postupajućem tužiocu u zakonskom roku.

"Osim toga, istoga dana, barska policija je uhapsila i G.M. koji je verbalno uznemiravao zaposlene Islamskog centra u Starom Baru. On je nakon toga u prostorijama dežurne službe upućivao policijskim službenicima riječi prijeteće sadržine, uz prijeteću gestikulaciju", dodaju iz UP.

Navode da je sa događajem upoznat nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivična djela ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Bonus video: