Pet maloljetnika osumnjičeno za 30 teških krađa u Podgorici

Maloljetnici se sumnjiče da su provalili u 30 prodavnica, apoteka, ugostiteljskih objekata, butika, sportskih kladionica, u objekat škole stranih jezika, objekat jedne NVO, u salon ljepote...

19630 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica rasvijetlili seriju teških krađa izvršenih na teritoriji glavnog grada i lišili slobode četiri maloljetne osobe, a protiv jednog maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu.

Kako se navodi u saopštenju policije, pet maloljetnika strarosti od 14 do 17 godina se sumnjiči da je izvršilo 30 krivičnih djela teška krađa od 17. decembra 2022. godine do 5. januara ove godine.

"Oni su, kako se sumnja, upotrebom podesnih sredstava provalili u 30 objekata (prodavnica, apoteka, ugostiteljskih objekata, butika, sportskih kladionica, u objekat škole stranih jezika, objekat NVO, salon ljepote, itd). Oni su iz objekata otuđivali novac, garderobu i različite predmete koje su potom prodavali zasada nepoznatim licima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su četiri osumnjičena maloljetnika uhapšena po nalogu državnog tužioca za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a da je protiv jednog podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su izvršili 30 krivičnih djela teška krađa.

Bonus video: