Podgoričaninu će se suditi za nekoliko krivičnih djela silovanja

Terete ga da je prinudio maloljetnicu na obljubu i izvršio obljubu nad vanbračnom suprugom

12065 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Podgoričaninu R.V. sudiće se zbog nekoliko krivičnih djela silovanje, odlučio je Viši sud u Podgorici, potvrđujući optužnicu Višeg državnog tužilaštva.

Prema optužnici, on je od jula 2021. do 31. avgusta 2022. godine, više puta, upotrebom sile i prijetnje da će neposredno napasti na život i tijelo oštećenih, prinudio maloljetnicu na obljubu:

"Što je za posljedicu imalo trudnoću".

Terete ga i da je izvršio obljubu nad vanbračnom suprugom.

"Na način što je od neutvrđenog dana u drugoj polovini 2021. godine pa nadalje, u više navrata zaprijetio ošećenima da će ih pobiti ukoliko oštećena maloljetna odbije da ima seksualne odnose sa njim, zbog čega je iz straha za svoj i živote svoje majke i braće oštećena maloljetna ostvarivala seksualne odnose sa njim", piše u optužnici.

R.V. terete i da je šesnaestogodišnjakinji prijetio da ne smije da ga ostavi:

"Jer će joj izvaditi oko, ili slomiti, ruku ili nogu, ili će je ubiti, a zatim joj je govorio da želi s njom da ima dijete, što je i ostvario seksualnim odnosom koji je za posljedicu imao trudnoću oštećene maloljetne".

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, okrivljeni je od 20. juna 2022. do 31. avgusta 2022. godine u više navrata oštećene udarao pesnicama po glavi i tijelu.

"Da bi u periodu od 28. do 30.08.2022. godine, kada su se nalazili u porodičnom stanu oštećene, udarao rukama i nogama u predjelu glave i tijela, čupao za kosu, bacao na pod i tako vukao, a oštećenu maloljetnu udario stolicom u predjelu leđa. Čime je izvršio produženo krivično djelo silovanje...i krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici", pojašnjeno je u optužnici državne tužiteljke Danke Ivanović Đerić.

Bonus video: