Rasprava o optužnici za podstrekavanje na ubistvo Vukotića: Branioci traže obustavu postupka, tužilac potvrdu optužnice

Svi branioci su saglasni da se optužnica zasniva na SKY komunikaciji, a što je pravno nevaljan dokaz, jer ova komunikacija može da služi samo kao operativna informacija

12783 pregleda 1 komentar(a)
Vukotić, Foto: Savo Prelević
Vukotić, Foto: Savo Prelević

Ročište na kojem se raspravljalo o optužnici protiv Radoja Zvicera i Milana Vujotića i ostalih optuženih, za podstrkavanje na ubistvo Jovana Vukotića u zatvoru u Spužu, završeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Njihovi branioci i okrivljenog Slobodana Kašćelana, advokati Marko Radović, Miloš Vuksanović, Dragoljub Đukanović, predložili su da se obustavi krivični postupak.

Svi branioci su saglasni da se optužnica zasniva na SKY komunikaciji, a što je pravno nevaljan dokaz, jer ova komunikacija može da služi samo kao operativna informacija.

Branilac Zvicera, advokat Vuksanović, kazao je da je francuska žandarmerija podatke sa kriptovane odnosno zastićene komunikacije prikupila hakovanjem.

To je, kako je istakao Vuksanović, prema našem zakonodavstvu krivično djelo i na takvom dokazu ne može da se zasniva sudska odluka.

Okrivljeni Kašćelan kratko je u obraćanju sudu kazao da nije kriv.

Predsjednica vanraspravnog vijeća Višeg suda sudija Vesna Kovačević, nakon ročišta je rekla da će sud odluku donijeti u zakonitom roku.

Specijalni tužilac Miroslav Turković je predložio sudu da potvrdi optužnicu, ističući da je zasnovana na pravno valjanim dokazima.

Bonus video: