Policija u Nikšiću pronašla arsenal oružja, tužilaštvo čeka vještačenje

O događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji će se o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti nakon sprovedenih vještačenja u Forenzičkom centru

33756 pregleda 15 komentar(a)
Oduzeto oružje i municija, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje i municija, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.05.2023. 17:01h

Nikšićko tužilaštvo nije naložilo policiji da uhapsi Nikšićane Bogdana (18) i Aleksandra Popovića (47), iako su inspektori pretresom njihove kuće pronašli više komada oružja u ilegalnom posjedu, municiju, optički nišan, fleš bombe... To proizilazi iz policijskog saopštenja, u kom je pojašnjeno da su o događaju obavijestili tužioca:

"Koji će se o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti nakon sprovedenih vještačenja u Forenzičkom centru", saopšteno je iz Uprave policje.

U istom tekstu ističu da su sinoć, po nalogu sudije za istragu, pretresli stan koji koristi osamnaestogodišnjak.

"Policija je tom prilikom od A. P. (47) iz Nikšića, koji je otac B. P., oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, jedan marke "CZ 99", a drugi marke "crvena zastava P-25", kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu. Osim toga, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan. Takođe, policija je pretresom na ovoj lokaciji pronašla i oduzela topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jednu fleš bombu, kao i dva inicijalna upaljača", ističe se u saopštenju.

Bonus video: