Nikšić: Vučković uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo požar na vozilu, prilikom hapšenja navodno gurao policajce

"Policiji je sinoć prijavljeno da je u mjestu Grahovo došlo do požara na teretnom motornom vozilu u vlasništvu ruskog državljanina. Požar je lokalizovan, a na licu mjesta je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije", navodi se u saopštenju

25836 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.05.2023. 14:10h

Nikšićka policija je uhapsila V. V. (37) iz Kotora osumničenog da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, tako što je podmetnuo požar na teretnom motornom vozilu, saopšteno je iz Uprave policije.

"Vijesti" saznaju da se radi o Vučku Vučkoviću, koji je navodno blizak kavačkom kriminalnom klanu.

"Policiji je sinoć oko 20.15 časova prijavljeno da je u mjestu Grahovo došlo do požara na teretnom motornom vozilu u vlasništvu ruskog državljanina. Požar je lokalizovan od strane Službe zaštite i spašavanja Nikšić, a na licu mjesta je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se navodi, nikšićka policija je u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću identifikovali izvršioca.

"Jutros oko 02.00 časa slobode je lišen V. V. (37) iz Kotora zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, osumnjičeni je prilikom hapšenja pružao aktivan otpor, gurajući policajce i pokušavajući da ih spriječi, "nakon čega su upotrijebljena sredstva prinude".

"O tome je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv V. V. u odnosu na navedene radnje podnese i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", zaključuje se u saopštenju.

Vučković je hapšen 2011. godine u Tivtu na graničnom prelazu "Aerodrom Tivat", pošto je za njim bila raspisana nacionalna potjernica zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju i krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Povezani članci

18. Novembar 2011.

Vučko Vučković (26) uhapšen na aerodromu u Tivtu

Bonus video: